Blodbadet i amerikansk papirpresse fortsætter 1
Det strømmer forsat ud med dårlige nyheder fra USAs avismarked, der illustrerer det dramatiske fald for en distributionsform,  som i den grad er i færd med at bryde sammen.

Journalisten oplyser, at The Washington Post lukker alle sine nationale kontorer og koncentrerer sig om sit oprindelige udgangspunkt – en lokalavis om politik og nyheder i forbundshovedstaden.

The Washington Post lukker kontorerne i Chicago, Los Angeles og New York – og fyrer seks nationale korrespondenter, skriver Journalisten med PaidContent som kilde. Det interne memo kan ses hos Washington City Paper

Nedskæringen kommer oven på en række fyringer i avisens onlineredaktion, der efterhånden er blevet en skygge af sig selv , jævnfør tidligere ansatte på avisen jf. Reuters

I det hele taget var det kulminationen på en rædselsuge i amerikanske presse i sidste uge, hvor Businessweek fyrede hver tredje inden Bloomberg overtager – og Associated Press opsagde 90 journalister for at reducere udgifterne med ti procent.

Samtidig noterer redaktør Jens Jørgen Madsen på Journalisten også, at faldet i abonnenter på de amerikanske aviser er større end først antaget, fordi den amerikanske oplagskontrol har ændret opgørelses-metode.

Læs mere hos Journalisten eller gys videre på News Paper Death Watch.

Leave a Comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.