På vej hjem for at hente unger var jeg knap nok trådt ud af svingdøren på Rådhuspladsen , da en pæn mængde af røde faner fik mig til at tro enten af nu var revolutionen startet eller 1. maj var startet tidligere.

Imidlertid drejede det sig om herboende kinesere der demonstrerede for deres land som vært for OL og for et “uddeleligt Kina ” d.v.s. et Kina med Tibet under sine vinger / åg (alt efter øjnene der ser ).

Jeg snuppede hurtigt et par snapshots med min Nokia 95 8GB (som er en perfekt mobil til mobile journalister – mojos som de kaldes i USA ) til min Flickr-konto – og ringede derefter til redaktionen for at høre om de havde kigget ud af vinduet.

Det havde de nu ikke og ville sende en journalist derned – og så se om der var en ledig fotograf. Det fik mig til at huske , at jeg jo lige havde taget de fotos, så dem sendte jeg.

Heldigt fordi der var ikke nogen fotografer at få , men med fotos taget af en mobil med 5 megapixel Carl Zeiss-optik så fik historien ekstra liv.

Nok et argument for at alle onlinejournalister (ja, alle journalister for den sags skyld ) skal have en god multimedia-mobil ved hånden , så de kan tage fotos eller video til dokumentation, når de alligevel passerer forbi begivenhederne.

9 Comments

 1. Hep, jeg er helt og aldeles enig. Har selv lige tyret nogle skud paa min flickr-konto, mens jeg sidder og nyder min kaffe og gaestfriheden paa Washingtonpost.com.

  Der findes ioevrigt ogsaa et lille keyboard til Nokia-apparatet, saa du faktisk kan mojo’e helt uden laptop’en. Cool, ik 🙂

  Billederne kan ses paa http://www.journalist2kommanul.dk/2008/04/28/naeste-hyper-lokale-side-klar-i-washington-dc/ naar jeg liiiige faar knaldet flickr-plugin’et paa bloggen. Kommer der flere billeder til i loebet af de naeste dage, vil de automatisk dukke op i galleriet paa bloggen.

  N95 er bestemt foerste serioese bud paa et nyt vaerktoej ALLE journalister boer laere at bruge.

 2. jeg er lidt uenig. Jeg synes at sammensmeltningen af kamera og mobil er irriterende – det er slet ikke tl at få en mobil uden, og kameraerne er jo nærmest ubrugelige. Vil hellere have en mobil som er god til at ringe med evt læse ting på nettets osv – og så et godt kamera, gerne et spejlrefleks kompakt (a la ricoh GR). Men det er lidt irriterende at jeg lige nu slæber rundt på min iphone, en normal tlf som backup, og så et rigtigt kamera.

  Der er stadig langt til at kameramobiler kan bruges til andet end nødtørftig dokumentation, som billedet viser – med al forlov så er det uskarpt og mudret i farverne (altså, det er jo stadig nogle latterlige optikker der sidder i mobiler) – og hvor meget de så end formår at scale ned i størrelse og skrive højere pixeltal på, så skal der en ordentlig optik til.

 3. Der manglede et – ville helst have et spejlrefleks et godt kompakt når jeg ikke kan slæbe det med 🙂

 4. hov – hvad sker der? hvorfor kan je ikke skrive plus? (seks plusser i træk 😛 )

 5. Hmm det ser jo faktisk fint ud i den lille størrelse. Men ikke i den store udgave.

 6. Selvfølgelig laver kameratelefoner – endnu ikke – billeder, der er lige så gode som digitalkameraer.

  Men det er jo – indtil videre – heller ikke meningen, at man skal tage featurebilleder til magasiner med sin mobiltelefon. Så lad os bare vente lidt med spejlrefleks 🙂

  Kameratelefonen er jo, i journalistoptikken, til at dokumentere hændelser, som Kim så udmærket gør her.

  Om det så liiige skal være en Nokia N95 8GB synes jeg måske er mindre relevant, det vigtigste er, at det er til at se, hvad der sker på billedet, og at det er let at få fra telefon til nettet, hvor applikationer som ShoZu kommer ind i billedet…

  // Lars

 7. Pingback: Medieblogger

 8. Hej Henrik

  Jeg hepper på N95 (og dets efterfølgere) fordi jeg vil have kvantitet. Jeg vil OGSÅ gerne have, at professionelle laver super-prisvindende-fotos i fremtiden, men det her drejer sig om, at få noget fotodokumentation i kassen, når tingene sker. Og jeg tvivler på, at vi kan få journalisterne til at slæbe både en MP3-recorder, en mobiltelefon, en laptop og et spejlreflekskamera med overalt, hvor de kommer.

  Journalisterne har så godt som altid deres mobiltelefoner med sig – om de har fri eller ej. DERFOR skal de have en telefon, der kan det hele. N95 er den første af sin slags – og jeg tør næsten love, at næste generation bliver ENDNU bedre.

  Man kunne forestille sig en situation, hvor 5 journalister – 3 på job og 2, der har fri men bor på Nørrebro – havner i en demonstration (den slags sker jo på Nørrebro). Med N95 kan de skyde billeder i en absolut webgodkendt kvalitet, og sende dem direkte fra demo’en til en flickr-konto (eller noget andet). Billederne kan sendes direkte til et bestemt flickr-set – det kunne hedde ‘demo2008’. Det set bliver ‘kaldt’ på avisens temaside på nettet. Og vupti, kan alle brugere følge “slagets gang” i det dynamisk-rullende galleri på avisens websted. Den jourhavende inde på redaktionen behøver reelt ikke røre en finger.

  See the point? 🙂

 9. Helt enig med dig Kim. N95 8GB er for fed en telefon. Og det er ikke kun fordi den kommer med Spider-Man 3-filmen installeret 🙂

  Jeg har investeret i den fordi jeg nu endelig kan bruge tjenester som Qik, Bambuser, Flixwagon, Flickr og Twitter ordentligt. Den store skærm og den vend-bare funktion samt turbo-3G kombineret med et godt kamera og video gør livet lidt sjovere end min gamle Nokia E65

  /Christian

Leave a Comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.