Dagens gode morgenlæsning i toget var to artikler om agile udvikling – og udfordringerne, der er med overgang til brugen af metoden. Dels når traditionelle metoder stadig er den herskende opfattelse i organisationen – bl.a. ledelseslaget – og dels når der er forskellige opfattelser af, hvad agile indebærer

Det er svært at indføre agile metode, fordi den kolliderer med traditionel vandfalsmetode og forskellige opfattelser af , hvad agile er. Foto: Nathan Cowly, pexels.com

Den agile smerte, kunne man kalde det.

Det startede med rigtig god blogpost på Version2 af Olav Christiansen om ”AgileFall – når vandfald sniger sig ind i Agile” (se link i bunden af artiklen )

Her henviser Olav Christiansen i starten med et link til en artikel fra Harvard Business Review af Steve Blank (veteran og muliti-iværksætter i Silicon Valley i 40 år ) om ”When Waterfall Sneaks Back Into Agile” .

Jeg læste først Steve Blanks artikel – fordi det beder Olav én om – og derefter kommenterer Olav på den ud fra egne erfaringer.

Steve Blank er konkret med eksempler fra en unavngiven stor virksomhed – og dens udfordringer med at holde sig til den agile metode, når kulturen er, at der bliver målt via rapporter og notater om fremskridt i projekterne koblet med møder med product owners hver tredje – 3. ! – måned.

Det hjælper Steve Blank med at få styr på.

Olav Christiansen noterer – fornuftigt synes jeg – at der er megen buzz derude, hvor alle organisationer ynder at sige, at de arbejder agile – men tænker ud fra vandfaldsmodellen.

Han peger ikke fingre for organisationer og virksomheder for ikke at være helt på linie med alle principper i The Agile Manifest fra 2001 .

Olav Christiansen peger på, at der ikke er én agil metode og én måde at køre vandfald på – og at der kan opstå næsten religiøse holdninger til at køre enten Scrum, Lean , Kanban, Agile.

Nøglen til agil succes: Tillid og mandat

Succes for agile – mener han især – handler om at kunne træffe beslutninger hurtigt og have mandatet til det i det agile team.

”At være Agile handler jo bl.a. om at kunne træffe hurtige beslutninger, og det betyder blandt meget andet at man har uddelegeret et vist niveau af kompetence og mandat fra et overliggende chefniveau til dem, der er udførende i projektet (f.eks. et Scrum-team), men hvis cheferne så stadig forlanger den samme type dokumentation som før, så er vi jo lige vidt”

Olav Christiansen, konsulent og blogger på Version2.dk

Amen To That. Spot on ramt af Olav Christiansen.

Han spørger dernæst læserne om, hvad de synes – og det synes jeg , at du skal bidrage med på Version2s side.
Men tak til Olav for at pege på et problem og et dilemma i mange udviklingsafdelinger plus vores brug af betegnelser.

Læs videre

Leave a Comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.