Det er ikke nedgang og modløshed overalt i mediebranchen.

Jeg så lige via et tweet fra tech- og onlinejournalistveteranen Howard Rheingold, at det borgerjournalistiske site NowPublic er blevet købt af selskabet Examiner for angiveligt 25 millioner dollars – dvs 130 millioner kroner. (Læs hele historien og baggrunden hos PaidContent )

NowPublic er startet af den canadiske entreprenør Leonard Brody og dannet i 2005, men er nu til stede i 140 lande med tusindvis af borgerjournalister , der bidrager med nyheder, reportager og baggrund.

Examiner er fokuseret på USA og oplyser selv, at det har 15.000 undersøgere – examiners – i 20 byer og områder rundt om i USA.

Ægteskabet mellem de to sites betyder et større samlet marked af læsere og samarbejde om eksempelvis den tekniske platform , hvor NowPublic kører på Drupal – open source-cms’et der tordner frem , bl.a.  i Danmark , hvor Berlingske er på vej den vej.

Jeg har ikke noget indgående kendskab til hverken NowPublic eller Examiner – etableret i april 2008 – men jeg er opløftet ved nyheden om handlen, der vidner om, at kvalificeret borgerjournalstik kan tiltrække investorer med viljen til at satse.

Det bliver spændende at følge i de nærmeste måneder og år.

Washington Post lukker hyperlokalt site
Måske kan mindre og nye spillere på mediemarkedet lykkes dér, hvor de store fejler.

To år efter sin start lukker Washington Post‘s hyperlokale site LoudonExtra ned i september . Jeg har skrevet om LoudonExtra tidligere – dels om det min gode ven, Daniel Bergsagel udviklingschef på Ingeniøren, kunne fortælle efter et besøg overthere – og dels fordi jeg har fulgt manden bag LoudonExtra , Rob Curley.

Problemet for det hyperlokale site, der skulle have være den første i række af flere , var at det aldrig rigtigt tiltrak læsere og skabte rigtigt gode historier. Desuden blev det også ramt af, at netop Rob Curley og med ham andre nøglepersoner forlod Washington Post kort efter lanceringen.

Så nu bliver indholdet fra LoudonExtra kopieret ind på Washington Posts hovedsite – og subsitet lukket ned.

Ærgerligt, fordi takterne og tankerne var gode i starten – men forhåbentlig kan NowPublic og Examiner finde den finansielle og journalistiske melodi, så borgerjournalistik med ambition kan fortsætte .

Update:
Kenneth Ley Milling har yderligere uddybende informationer om LoudounExtra og Rob Curley.

One Comment

  1. Hvis du vil vide mere om NowPublic, så havde Michael Tippett et oplæg på Newmediadays sidste år – Videoen er her http://newmediadays.dk/?s=nowpublic – og der var også en gang et podcast-feed af lydsiden, men det har Newmediadays vist dumpet.

Leave a Comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.