Der findes flere muligheder for sikre telefonsamtaler og chat end blot de indbyggede sms-systemer på Android og iPhones, som enten ikke er sikre eller lader producenten kigge på dine kontakter, deres mailadresser, websites mv.

Til Android har der i nogle år eksisteret Redphone  (telefonapp) fra firmaet Open WhisperSystems og SilentPhone fra firmaet Silent Circle – begge apps til Android, hvor du kan ringe og skrive til andre kontakter med disse apps og være sikret mod aflytning og datamining.

Til iPhone-brugere ( som jeg selv ) er der app’en Signal , også fra Open Whispersystems, som har gjort det samme muligt for iOS-brugere; at ringe og chatte sammen på sikre linjer.

Nu for et par dage siden kom der en opdatering af Signal, der lader brugere af Signal ringe til brugere af Redphone – og skrive til brugere af TextSecure, en sms-app til Android – ligeledes fra Open Whispersystems. Det har Henrik Chulu, som er privatlivsforkæmper, skrevet om på sin fine blog, Fri Kultur : “Kære venner, Lad os tale sammen i fred”.

signal

 

I øvrigt : læs hos Electronic Frontier Foundation om hvordan du kan bruge Redphone, hvilket også dækker Signal.

Leave a Comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.