Danmarks privacy dronning, Pernille Tranberg, har skrevet en kort, men som sædvanlig klog pjece med gode råd til teenagere, deres forældre og lærere om, hvordan de sikrer sig på nettet mod identitetstyveri, uønsket datamining og tab af privatlivets fred.

Pjecen hedder “Digitalt selvforsvar – tag kontrol over dine data og dit digitale liv”  – som bliver trykt, men heldigvis også ligger online på den digitale tænketank Dataethics.eu side så alle kan læse og bruge hendes gode råd. Pjecen er sponsoreret af Lærerstandens Brandforsikring.

Hun gennemgår hurtigt de gængse punkter som søgning, blokeringsværktøjer, vpn, mail , cloudtjenester og sociale medier – med links og korte forklaringer.

Mange af hendes foreslåede værktøjer er  beskrevet på denne blog, men der er nye også tjenester, hun foreslår. Dem skal jeg tjekke i de næste uge.

Indtil da opfordrer jeg dig til at tjekke hendes pjece og dele den med din teenager og hendes lærere. Men lad dem da også meget gerne kigge rundt på indeværende blog, hvor jeg hele tiden søger at opdatere med links til nyttige guides og beskrive værktøjer, der øger vores digitale sikkerhed.

Leave a Comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.