Jeg gav i dag et interview til Journalisten.dk om, hvad journalister skal være opmærksomme de efterlader af digitale spor på nettet – især sociale netværk. I artiklen “Elmose: Her er den største overvågningstrussel mod journalister” fortæller jeg om baggrunden for dette site – og beskriver, hvor nemt der er at finde informationer frem om folk på nettet – også journalister:

 “firmaer, der prøver at påvirke mediefolk, kan hurtigt finde ud af, hvad jeg interesserer mig for, og så slå på det, når de henvender sig. Det kan også bruges til at spinne en historie om, hvor journalisten for eksempel står politisk.”

journalistenartikelJeg peger på sider som Spokeo og Instant Checkmate, hvor du via brugernavn, mailadresse og brugernavn kan søge info frem i masser af åbne, sociale netværk . Om Spokeo skriver Journalisten.dk i interviewet med mig:

 De senere år er der kommet en række særlige søgetjenester på nettet, der samler alle tilgængelige oplysninger om en person. Spokeo.com trækker for eksempel data fra 70 forskellige netværk, inklusive datingsider, blogs, gemte billeder og ”informationer, som søgemaskiner ikke kan finde”, lover Spokeo.

Du kan indtaste din private mailadresse her og se, om Spokeo genkender den. Hvis du er ’heldig’ kan du se et billede af dig selv taget fra for eksempel Facebook.

Artiklen understreger, at jeg ikke mener journalister skal være angste – de skal bare være agtpågivende og opmærksomme på, hvad de deler ud af informationer om dem selv.

Leave a Comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.