Næsten uanset hvilken tjeneste af gratis art, du skal skrive dig op til på nettet, så forlanger virksomhederne bag en række personlige informationer om dig; navn, alder, køn, beskæftigelse, indkomst , geografisk placering o.s.v.

Det er selvfølgelig for at kunne målrette tilbud og produkter mere til dig, hvilket oftest er den forklaring, som du bliver præsenteret for – og som også er sand, langt hen ad vejen.

En anden årsag er virksomhederne mere forsigtige med at fortælle om: nemlig at de via annoncenetværk indsamler informationer om de ( mestendels i anonymiseret form) som de så sælger videre til tredjeparter eller viser til annoncører for at tiltrække annoncer. Det er ikke ulovligt, men måske har du ikke lyst til, at virksomhederne ved så meget om, hvem du er – og hvilke præferencer du har, og især at du ikke kan bevæge dig ubemærket rundt og selv vælge, hvad du udleverer.

Jeg har skrevet om et par værktøjer til at blokere for websites trackere, men i forhold til at skulle udfylde hele formularer med en fuld profil, dér skal du gå til “Fake Name Generator”. ( anbefalet af Pernille Tranberg)

Skærmbillede 2015-02-21 kl. 15.59.31

Du kan vælge land, køn og aldersspredning – og så spytter den en fuldstændig profil ud, som du kan bruge, når du deltager i konkurrencer, vil abonnere på et nyhedsbrev eller tilmelde dig en tjeneste – uden at ville fortælle om dig selv.

Leave a Comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.