STR_171

 

Bevidstheden om at det er vigtigt at beskytte sine private oplysninger online er stigende hos danskerne. Det viser en nylig undersøgelse, som Erhvervsstyrelsen har gennemført i samarbejde med Ingeniørforeningen, IDA, hvor jeg for en god ordens skyld vil nævne, at jeg arbejder som digital udviklingsredaktør ( jeg har nu ikke være involveret i undersøgelsen ). Det skriver Version2.

Over halvdelen af de adspurgte ( 2.000 personer har svaret ) – 54 pct. – bekymrer sig om deres digitale privatliv, når de surfer rundt på nettet.

Det er imidlertid blot underordnet, når de så bliver stillet over for fordelagtige tilbud i bytte for informationer om dem selv, som netmediet skriver:

 Knap en tredjedel af de undersøgte ville således i nogen grad acceptere at gå med et fitness-armbånd, der videresendte helbreds- og motionsoplysninger til forsikringsselskabet mod at få 25 pct. i rabat på forsikringen. 57 pct. ville svare nej til tilbuddet ifølge undersøgelsen.

Og hvis tilbuddet drejer sig om bilforsikringen, så er villigheden til at dele personlige oplysninger endnu større. Her vil størstedelen (45 pct.) gå med til at installere en boks i deres bil, som overvågede deres kørsel mod at få 25 pct. nedslag i forsikringen. 33 pct. svarede nej, mens 17 pct. svarede, at de ikke har nogen bil.

Det er dels vores iboende trang til at gå på tilbudsjagt og spare penge – og desuden bekvemmelighed, når det kommer til at skifte fra gratis tjenester som Googles onlinetjenester som Gmail og Google Drev, Microsofts Live-univers og lignende. Jeg kender det fra mig selv: pt er det bare mere besværligt og udfordrende at bruge sikre alternativer – også selvom du smider penge på bordet.

Læs hele undersøgelsen “Befolkningens adfærd på nettet” (pdf)

Leave a Comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.