Mange af os kender det: Vi er trætte af Facebooks tracking af os og udlevering af vores informationer til tredjeparter. 

Vi er også trætte af , at Facebook følger videre på nettet – efter at vi har besøgt Facebook – for at se, hvilke sites og tjenester, som vi derefter besøger for at profilere os. Informationer som Facebook igen kan bruge til ramme os med reklamer eller sælge til databrokers – d.v.s. firmaer, der lever af at samle informationer om os og sælge dem til virksomheder og annoncebureauer.

Men samtidig er Facebook integreret en del af vores sociale liv, at det er svært at tage skridtet fuldt ud med #deletefacebook .

Facebook dilemma

Hard to live with
Impossible to live without

Hvad skal man så gøre?

Well, den bløde mellemvare hedder blokering af Facebooks mulighed for at følge dig rundt, så du i hvert fald kan forstyrre Facebooks billede af dig , fordi firmaet ikke får indsigt i alt, hvad du gør.

Selv har jeg i knap et års tid brugt Mozillas Facebook Container, der er en udvidelse til Firefox browseren ( du finder link efter artiklen ).

Den 

Mozilla  – fonden bag Firefox – er meget nøje med at forklare, at Facebook stadig tracker, hvad du foretager dig på deres platform, og at de også kan have adgang til data fra firmaer, hvis tjenester og sites du har besøgt.

Det tager blot 10 sekunder at tilføje den og dernæst ser du et blåt ikon i dit navigationsfelt, der viser, at Facebook ikke kan følge dig, når du surfter videre til andre sites.

Men Facebook Containers blokering af Facebook sporing af dig på andre sider forstyrrer databilledet af dig. Dermed bliver din profil mere uklar, og du har taget lidt privatliv tilbage.

Blokering af Facebook i Chrome
Facebook Container er kun udviklet til Firefox. Chrome har ikke ønsket at indlemme en version i Googles bibliotek over udvidelser.

Der er ikke helt den samme slags plugins til Chrome, så der anbefaler jeg, at du installere udvidelser som Ghostery , Disconnect eller Privacy Badger. Jeg har tidligere skrevet om alle tre udvidelser.

Links
Download Facebook Container til din Firefox browser

Læs mere
Finjustér cookie-sporing med Privacy Badger
Blokér for indsamling af data om dig – præsentation af Disconnect og Ghostery


Leave a Comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.