Fra at have været en “all-over social media shareable” tilhænger er jeg blevet noget mere skeptisk – og har skåret kraftigt ned på brugen af del af tjenesterne bag ( eller forladt dem).

Det er baggrunden for, at jeg skriver denne blog – fordi jeg savnede et sted, hvor man – ud fra et brugerperspektiv- kunne få ideer til, hvordan man tager det private rum bare lidt tilbage.

Men det er svært, hvilket illustreres af artiklen “I Cut The ‘Big Five’ Tech Giants From My Life – It Was Hell” af Gizmodo-journalisten Kashmir Hill. Den er stærkt anbefalelsesværdigt at læse.

Journalisten prøvede i seks uger at undgå at bruge tjenester , som er ejet af eller bruger infrastruktur drevet af Amazon, Microsoft, Google, Facebook og Apple. Hun gennemgår, hvordan hun måtte finde nye omveje og løsninger, når hun ikke måtte bruge nogle af The Big Five’s tjenester eller infrastruktur. Det var meget problematisk – men også en øjenåbner for hende.

Læsningen var det også for mig – selvom jeg er gået (lidt) af vejen. Fx bruger hun ( lige som jeg ) tjenesten Signal til beskeder og private messaging.

Men Signal kører på Amazon Web Services / Cloud Computing, så det kunne hun ikke de i seks uger. Men læs artiklen – og få et par erkendelser og to. God fornøjelse

“I Cut The ‘Big Five’ Tech Giants From My Life – It Was Hell”

Leave a Comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.