encryption-graphic-facebook

Amnesty International har lige udgivet en bedømmelse af de 11 mest populære Messaging-apps, hvor der bliver fokuseret på end-to-end-kryptering af samtalerne mellem to eller flere personer. Pudsigt nok mangler et par af mine favoritter, Signal og Wickr, men mere om det senere.

For hver app er der en bedømmelse af app ud fra en score på 0 – 100 plus en kort beskrivelse af app’ens bestræbelser eller mangel på samme i forhold til kryptering. Der er desuden udarbejdet et oversigtsbillede med et nemt overblik over, hvordan de forskellige beskedtjenester placerer sig.

Topscoreren af de 11 apps er Facebook Whatsapp med 73 point – bl.a. på grund af default end-to-end kryptering, og fordi Facebook er gode til at informere om, at der er kryptering og hvad det betyder. Derefter kommer Apples Messenger-app og Telegram-appen, som netop slår sig op på kryptering og anonymitet.

Skype, Google Hangouts og Snapchat ender i bunden, fordi de ikke har muligheden for end-to-end-kryptering – og især for Skype har det kastet nogle historier af sig i pressen i dag.

Signal er ikke med

Pudsigt nok er min egen fortrukne app- og telefontjeneste, Signal ikke med. Den er ellers designet ud fra end-to-end kryptering og gør tydeligt opmærksom på, når der ikke er kryptering – fx når du skriver til folk, der ikke bruger tjenesten. Jeg har tidligere skrevet om Signal.

Amnesty kunne også have nævnt Wickr Messenger, der er meget brugervenligt og bevidst om sikkerhed.

Imidlertid forklarer Amnesty ikke, hvorfor disse to apps er undtaget fra oversigten. Måske fordi de ikke er så udbredte, som de øvrige. Det skal nu ikke skygge for, at det er en ganske fin oversigt, som organisationen har udarbejdet – og brugere hurtigt kan orientere sig i.

2 Comments

  1. Linket her viser, at det skyldes anmeldelse kun er fortaget på de kommercielle tester. Men at de selv anbefaler Signal. https://meremobil.dk/2016/10/besked-app-mest-sikker/ tj

  2. Aha – tak for det 🙂

Leave a Comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.