Det er meget glædeligt, at regeringen har lyttet til den massive kritik af forslaget om FE-adgang til at aflytte danskere i udlandet – uden retskendelse. Fremover skal en dommer tage stilling til enhver aflytning, som efterretningstjenesten ønsker at foretage på en dansker i udlandet.

 »På baggrund af de politiske drøftelser, som jeg har haft og den debat, der har været, så taler meget for en model, hvor FE i ethvert tilfælde indhenter en kendelse fra en dommer. Det kan FE ikke i dag, så det kræver en ændring af loven, og det lægger vi op til,« siger Nicolai Wammen.

Det er meget tilfredsstillende, som politisk aktiv og engageret samfundsborger at opleve at kritik kan føre til ændringer.

Og der bliver tilført flere ressourcer til tilsynet med efterretningstjenesterne:

 Også den kritik, har man lyttet til. Ifølge Forsvarsminister Nicolai Wammen lægger regeringen også op til, at man styrker tilsynet med efterretningstjenesten. Det skal ske ved, at man afsætter ekstra ressourcer, så sekretariatet, der hjælper tilsynet, kan ansætte flere medarbejdere.

»Det er naturligt, at når vi giver flere opgaver til efterretningstjenesten, at vi så også styrke tilsynet. Det skal betyde, at vi sikre, at der fortsat er en stærk kontrol – også med de nye beføjelser, som Forsvarets Efterretningstjeneste får,« siger Nicolai Wammen.

En rigtig god dag for Danmark – og en rigtig god dag for Radikale Venstre.

Leave a Comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.