Jeg så lige at ‘Regeringen indstiller ‘Blackstone-indgreb’ mod kapitalfondes boligopkøb’ (Politiken.dk).

Regeringen og kredsen af støttepartier har ikke kunnet blive enige om et indgreb, der begrænser kapitalfonde a la Blackstones mulighed for at købe ejendomme, gennemføre en renovering og så hæve lejen markant – nogle gange med faktor tre. Der blev i oktober fremlagt en ekspertrapport om problemet – og der blev det påpeget, at et indgreb kunne gå ud over værdien på nogle andelsboliger, der er blevet prissat for højt.

Netop det er et indgreb faldet på, da radikale venstre ikke kunne blive enige med de øvrige støttepartier og regeringen.

Det skyldes bl.a., at radikale venstre med Jens Rohde som boligordfører ikke ville gå med til fastfrysning af husleje i syv år for at undgå hurtige og pludselige husleje-stigninger – uden at lejerne kan forberede sig. Det fremgår af en artikel ‘Radikale indleder boligflirt med de borgerlige’, om at de borgerlige partier sammen med regeringen vil forhandle om en aftale – uden om regeringen og støttepartierne.

Det er skuffende for chancen for at sikre lavtlønnedes muligheder for at blive boende i store byer i lejelejligheder.

Som tidligere radikal er det desværre ikke overraskende at overvære. Dele af partiet – især i ledelsen – er relativt økonomisk liberalistiske i deres positive syn på markedet og muligheder for gevinst, at de vægrer sig mod håndfaste indgreb.

Den liberale blindhed har også gjort sig gældende i forhold til det varige ønske om topskattelettelser og blindhed over for,at reglerne i forhold til seniorpension og aktivering af ledige er for rigide og urimelige – bl.a. med hvor kort tid om ugen arbejdsløse kan tvinges i aktivering, trods sygdom.

Man kan simpelthen ikke se udfordringerne for de lavtlønnede og lavtuddannede, men er for optimistiske i forhold til, hvordan borgerne i alle tilfælde selv kan forbedre deres vilkår.

Det var især derfor, at jeg til sidst ikke kunne se mig i partiet – og måtte erkende, at jeg er socialist – og ikke social-liberal. Derfor jeg vendte tilbage til SF.

De med få økonomiske midler bliver simpelthen ikke tilgodeset af Radikale Venstre. Skuffende når man kommer partiets historie som husmændenes parti i hu.

I dag er jeg glad for, at jeg ikke skal forsvare partiets tackling af et indgreb mod kapitalfonde a la Blackstone.

(Update: kl. 13:51 med info om at partiet forhandler uden om regeringen med de borgerlige)

Leave a Comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.