trump

Trump svarer her på, om han vil acceptere valgresultatet  (jeg så genudsendelsen på DR2 af #debatenight ) og altså: han er farlig.

Han er ikke latterlig men farlig: racistisk, kvindehadende, hadtalende, og voldsforherligende demagog. Hillary har bestemt sine fejl, men er intet af ovenstående . Det er derfor uforståeligt, at nogle liberale og venstreorienterede mener, at det er hip som hap med de to .

NEJ.

Trump er ekstremt farlig – og historiens dom vil være hård ved dem, som undlader at stemme på Hillary, fordi hun ikke er venstreorienteret nok – når det KAN give sejren til denne mand.

Det er for farligt til at lege hellig.

Jeg håber ikke, at folk spilder en stemme på Dr. Jill Stein fra Green Party eller Gary Johnson fra det libertære parti. I et system som det danske eller tyske med forholdstalsvalg ville det være noget andet, men i et system som det amerikanske med “The winner takes it all” , risikerer liberale og venstreorienterede amerikanere samt de libertære at splitte oppositionen mod Trump ved at sprede stemmerne.

Jeg håber ikke, at det sker – fordi i så fald indvarsler det for alvor en ny ustabil periode i international politik , vi ikke troede mulig for blot få år siden; finanskrise, gældskrise, EU i opløsning med Brexit og måske en Front National præsident i Frankrig samt Trump i USA.

Mellemkrigstiden om igen hvad angår usikkerhed, demagoger og opløsning af bindende samarbejder.

Godt solen skinner uden for i dag. Det levner håb.

Tags

Leave a Comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.