Det er en udmærket artikel, som Information har begået i dag med gennemgang af , hvor mange og hvilke budgetforlig, Enhedslisten deltager i for 2015. De deltager pt i 30 budgetforlig, hvoraf de 11 indebærer skattelettelser.

Det bliver selvfølgelig sat i forhold til, at EL på Borgen tordner mod skattelettelser – og det nyvalgte medlem af præsidiet, Per Clausen udtaler til avisen:

»Det er muligt, at vi måske har slugt for mange kameler for at være med i forligene. Det er noget af det, vi nu skal diskutere i partiet,« siger han og understreger, at partiet endnu mangler at få et overblik over, hvor stor politisk indflydelse det er lykkes for Enhedslisten at få rundt om i kommunerne.

Nu er Roskilde Kommune en af de 11 kommuner, hvor EL er gået med til skattelettelser – nemlig i forhold til dækningsbidraget, som letter trykket på erhvervslivet.  Men det sker som en del af et kompromis, hvor der til gengæld er flere penge til daginstitutioner, kommunens medarbejdere og skolerne samt cykelstier og klimaforbedringer.

Det er et bredt forlig med fem ud af byrådets syv partier; S, SF, R, K og EL – og det gør, at kommunen kan sætte gang i store og vigtige projekter fremadrettet , som vil gøre dagligdagen bedre – også for ELs vælgere.

Jeg håber ikke, at Per Clausens udtalelse kommer til at betyde slag til EL’s lokale folk fra Hovedbestyrelsen i partiet. EL går ind og tager ansvar – og får noget ud af det i de 30 kommuner.

Det er meget opløftende. Mit håb er , at det vil føre til mere realisme  i partiets tilgang til problemerne i Folketinget.

Leave a Comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.