Mediawatch – et udmærket site til at følge med i medieverdenen fra – har citeret Berlingske, der fortæller om Reuters og Yahoo News’ samarbejde om at invitere læserne til at sende fotos og video ind, som de to portaler kan bruge til deres nyhedsdækning.
Det sker for at få en bredere dækning og nå længere ud, er argumentet fra de to tjenester – og øjenåbneren var tsunamien i Asien d. 26. december 2004, hvor Reuters ikke havde billeder i mange timer. Siden er der åbnet en lang række sociale tjenester; videosites YouTube og BlipTV samt fotosites Flickr og 23hq
Så nu kan alle via Your Witness News sende fotomateriale ind til Yahoo og Reuters som de så kan bruge i deres dækning af nyheder og begivenheder.

Meget brugergeneret portal er der nu for så videt ikke over det. Brugerne sender videoer eller fotos ind – og dem kan andre se – men det er så også det. Jeg har hurtigt kigget sitet igennem – og kan ikke se, at man har adgang (som bruger) til bare at rate gode videoer, så de ryger på forsiden af sitet.

Jeg får en side øjensynlig redigeret af en Yahoo-redaktør – og det er der ikke noget odiøst i. Det fortalte Yahoo News mand i Europa, Lloyd Shepherd , på Fagfestivalen. Yahoo tror ikke på rene brugergenererede sites a la Digg eller Reddit.

Men men men – så synes jeg heller ikke at det kan kaldes ægte “brugerinvolvering” – mere en forsigtig samling af brugergenereret indhold. Det kunne være fedt, hvis de reserverede en sektion deres onlineverden til borgerjournalistisk indhold.

Prioriteret af brugerne eller rettere deltagerne selv (hvis ikke de vil oprette deres egne nyhedstjenester, I know).Det kunne være interessant hvis et stort internationalt nyhedshus gjorde det.

Det er jo begyndt herhjemme i det små – Læserbladet fra EkstraBladet, Ditcentrum.dk fra Nordjyske, Nyhedsavisen o.s.v. – og vi andre er på vej (Disclaimer: Jeg arbejder på Politiken.dk).

Men det store offensive ryk – det mangler vi.

Vi ved jo faktisk ikke, om det kan lade sig gøre på en fornuftig måde – det med at lade læserne bidrage med eget indhold i stor stil.

I øvrigt har Foreningen af Danske Internet Medier og DONA et arrangement “Læserne skriver Netavisen” d. 10. januar kl. 14 – 17 med oplæg fra kloge folk fra Nyhedsavisen, Nordjyske, Ekstrabladet og Urban. Her vil de ting blive diskuteret

Leave a Comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.