Yahoo News vil være globalt nyhedsbureau 1

Yahoo News vil være andet og mere end samleside for automatisk indsamlede links til andre nyhedssites med udtræk af deres overskrifter.

I et interview i torsdags til AFP ( tak til Mediawatch.dk ) fortæller director of editorial programming, Jessica Barron, at Yahoo News nu satser endnu mere på at blive en nyhedsorganisation eller rettere nyhedsbureau, der skal levere nyheder til andre medier.

Yahoo News satser især på at sælge deres portrætter og interviews med toppolitikere, skriver AFP:

Reporting coups claimed by Yahoo News include a recent interview with South Korean president Lee Myung-bak in which he maintains that his country could re-unify with North Korea in his lifetime.

During his first Internet-only interview US president George W. Bush played along with Yahoo News request to impersonate a “Dr. Evil” character from a hit “Austin Powers” film and the snippet became an online sensation.

Yahoo News also got US Secretary of State Condoleezza Rice to confide she had “a crush” on handsome actor Denzel Washington.

Desuden vil Yahoo News opbygge en større dedikeret redaktion til at levere egne nyheder til portalen – hvilket er blevet demonstreret under OL hvor Yahoo havde et større hold sportsreportere i Beijing.

Det er unægteligt et spændende træk fra Yahoo, der ellers i store dele af verden er presset af Google.

Men det har også været deres strategi i længere tid at have en mere “menneskebåren” formidling af nyheder via deres site. På Fagfestivalen for to år siden forklarede Lloyd Sheperd, leder af Yahoo News Europe at man har redaktører , der prioterer og sortere i de links, der bliver lagt på forsiden af Yahoo News.

Det var dét, der skulle differentiere sitet fra konkurrenterne, fordi der er en menneskelig vurdering om væsentlighed indover – ikke kun en algoritme.

Søger at følge læserne

Ifølge Jessica Barron holder Yahoo News også øje med hvad brugerne klikker på – og hvilke navne de søger på. Deraf kan Yahoo se at politik er meget populært blandt brugerne. Derfor opruster Yahoo sin dækning af det amerikanske præsidentvalg.

Yahoo News er gået sammen med politiksitet Politico om at dække valget intensivt – og fx. lade læserne levere spørgsmål , som politikerne skal svare på .

Det skal være Yahoo med til at blive “nummer 1 inden for uafhængig journalistik ” på nettet, siger Jessica Barron til AFP.

Igen – store ord – især fra et globalt firma der opererer i politisk følsomme lande, som nu Kina. Men intensionen er da god.

Brugerne redigerer forsiden

Nu vi er ved Yahoo , så så jeg på Techradar at Yahoo Japan lader brugerne redigere de nederste to-trediedele af forsiden. Det er bl.a. også omtalt Asiajin

Ideen er at skabe en wikipedia-agtig del på Yahoo News Japan med links og tekstbidder skrevet af eksperter inden for et område.

Andre læsere kan foreslå links og tekst, men det skal gennemses af læsere, som er udpeget som redaktører af Yahoo. Det sker efter en ansøgning til Yahoo News Japan, som på den måde kan sortere fårene fra bukkene.

Udmærket ide , synes jeg – fordi det er vigtigt , at folk har bare en basal idé om, hvordan man udvælger og præsenterer indhold.

Leave a Comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.