Som det fremgår af mit interview til Innovation Labs Vidensbank for nye medier, så kommer Politiken.dk’s nye blogsystem til at køre på WordPressMU.

Leverandøren af en opsætning og tilpasning til Politiken.dk er visITfilm.dk med Jesper Balslev som projektleder og et stort team bag – herunder Customplayer og designer Thomas Lyngdam.

Vi kiggede på andre systemer, men funktionaliteterne i WordPressMU – der pt driver 600.000+ blogs på WordPress.com – og det faktum, at det er open source med et stort og dynamisk udviklercommunity omkring sig, sporede os hurtigt ind på WordPressMU.Da visITfilm og Customplayer så oveni kunne tilbyde en række media-funktionaliteter, udviklet og integreret i WordPress af dem, var valget let.

Ambitionen for Politiken.dk og leverandørerne er levere et blogsystem til interesserede læsere, der ønsker at bruge bloggen som en social multimediaplatform.

Mere vil jeg ikke skrive om det nu, fordi lakmusprøven er “Don’t tell it – Show it”.
Det vil ske i de kommende måneder – først primo marts med journalist- og skribentblogs på WordPress , og kort derefter brugerblogs.

Jeg glæder mig til at Politiken.dk skal arbejde med d’Herrer Balslev & Co.Jesper Balslev og Jens Winther – som også er med – har beskæftiget sig med blogging i flere år og skrev et af de første hæfter om weblogs herhjemme. Desuden var Jesper B. med i det projekt, der implementerede WordPressMU på Urbanblog.dk.
I øvrigt er anekdoten i forbindelse med aftalen, at den allerførste kontakt opstod i forbindelse med Blogforum2 . Jeg stod bag ved Jesper i en laang kaffekø i Kulturhuset Islands Brygge. Vi faldt i snak om mit skifte til Politiken.dk – og jeg fortalte at første opgave var at finde et blogsystem.

Vi talte om WordPress – som jeg har brugt i flere år – og Jesper spurgte, om han måtte sende et oplæg om et blogunivers på Politiken.dk – baseret på wordpressMU.

Og…the rest is history. 😀

Leave a Comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.