Kim goes corporate!

Efter to et halvt år som blogredaktør på Politiken og 13 år som journalist i nyhedsmedierne er tiden kommet, hvor jeg tager skridtet og bevæger mig over i en ny verden: kommunikationsbranchen.

Jeg tiltræder den 1. marts jobbet som webredaktør på Ida.dk , website for Ingeniørforeningen i Danmark (IDA) med over 70.000 medlemmer.

Jeg skal stå for udviklingen af sitet, koordinering af leveringen af indhold, coaching og undervisning af interne redaktører, der skal levere indhold til Ida.dk. Selvfølgelig skal jeg og mine fremtidige kolleger også undersøge, hvordan vi kan bruge sociale medier på sitet.

I første omgang vil jeg dog tage fat på at sikre, at web 1.0 –udgaven af Ida.dk er landet ordentligt, før vi begynder at lege med web 2.0 – værktøjer 😉 .

Hvorfor nu det, Kim?

Flere vil måske spørge til, hvorfor jeg nu skifter spor og bevæger mig videre.

Svaret er, at jeg ønsker at udfordre mig selv fagligt på et område, der ikke umiddelbart har meget med nyhedsjournalistik- og medier at gøre.

Jeg har både en journalistisk og teknisk erfaring samt viden om sociale medier, som jeg kan bringe med ind i IDA – og til gengæld kan jeg lære mere om strategisk udvikling af webkommunikation i store organisationer.

Det har jeg ønsket i nogen tid – og da jeg så stillingsopslaget fra IDA i december fandt jeg, at tiden var kommet til at satse på den vej.

Jeg kender desuden ingeniørerbranchen relativt godt, da jeg fra marts 2003 til oktober 2006 arbejdede som daglig ansvarlig for nyhedsdækningen på Nyhedsmagasinet Ingeniørens website Ing.dk .

De to organisationer har ikke meget at gøre med hinanden i hverdagen, udover at IDA ejer Ingeniøren, der til gengæld er sikret redaktionel frihed fra politisk organisationsindblanding via et frihedsbrev.

Jamen, er du færdig med blogs ?

Mit jobskifte væk fra blogredaktør-titlen betyder selvfølgelig ingenlunde, at jeg er færdig med blogs. Det er genren alt for spændende og uforudsigelig til!

Jeg vil fortsat blogge om sociale medier, netværk og mediebranchen på nærværende blog – lige som jeg vil fortsætte med at blogge på andre blogs ; det være sig værktøjskassen Online Minds og Lars K. Jensens nyeste gode idé; danishjournalism.org .

Jeg er blogger OG journalist. Der sker simpelthen så meget inden for journalistik og blogging, der skal tages fat på – og der er meget, der kan gøres. Jeg kan selvfølgelig ikke lade være med at deltage i den løbende diskussion og ideudveksling om det.

Det er jo også derfor, at jeg er aktiv i DONA .

Mit fortsatte engagement i blogging afspejler sig bl.a. i , at jeg netop er kommet hjem fra Bruxelles fra en kick-off konference på en europæisk blogger konkurrence, Think About It , hvor vi er en række journalister og bloggere, som er inviteret til at dække det forestående EU-parlamentsvalg 4. – 7. juni på blogs.

Konkurrencen er arrangeret af European Journalism Centre , der arbejder med at forske i og samle erfaringer om god journalistik samt hjælpe med at udvikle europæiske journalisters kundskaber .

Formålet med konkurrencen er dermed ikke at hylde EU, men at samle eksempler på hvordan blogs kan bruges i journalistisk øjemed og dermed inspirere journalister og andre til at bruge blogs.

Er der intet, du kommer til at savne ?

Så der er fortsat masser af blogging i mig, bare ikke som blogredaktør på Politiken.dk og med Blog.politiken.dk.

Jeg er glad for at have haft muligheden for at starte blogs op på et større medie – og jeg er vildt glad for at have arbejdet sammen med SÅ mange skæve, skøre og sjove mennesker, som der findes på Politiken, Politiken.dk og Tjek.dk

Dem kommer jeg til at savne – ligesom jeg også kommer til at savne samarbejdet med bloggerne på Blog.politiken.dk.

Men lige nu har jeg forventningens sommerfugle i maven ved udsigten til at skulle tage fat på udfordringer i IDA og på ida.dk – og et nyt kapitel i mit professionelle liv.

15 Comments

 1. Til lykke, Kim – dét var en nyhed.

  Men jeg synes, at både du og IDA har valgt rigtigt. Jeg ser også sådan på det, at ingeniørerne har en vigtig plads i Web 2.0 – ikke kun for deres egen skyld, men for andres skyld. Den enorme detail-viden, de ligger inde med, er der god brug for, at de deler med “os andre” i alle de mange nye medier, som efterhånden findes.

  Jeg ser også et par gode podcasts, der må ud 😉

 2. Til lykke med det. Det lyder som et naturligt fremskridt.

 3. Hej Kim

  Tillykke med det – vi kommer til at savne dig.

  Det bliver spændende for dig at se ingeniør branchen fra den side – jeg er sikker på, at du sætter ekstra liv i erfaringsudveksling og vigtige debatter.

  kh Mette

 4. Pingback: Medieblogger

 5. Anne M. Sørensen

  Tillykke, Kim. Det er garanteret godt for både dig og IDA. Men hvem skal nu lægge mine dårlige fotos på bloggen i det rigtige format -:)
  Held og lykke. Jeg vil savne dig.
  Anne

 6. Hej Kim

  Stort tillykke med det nye job. Det holder sgu høj klasse 🙂

  Der må da vist være nogle folk på Politiken, som nu ærgrer sig gule og blå. IDA – derimod – har landet sig et scoop.

  Vi ses, matey.

  Kenneth

 7. Til lykke Kim, men bered dig på, at du får et kulturchok. Det er sgu et stort, stort skifte, ikke mindst når du har så mange år på bagen hos medierne, hvor man jo oftest kan få lov til at kalde en spade en spade, selv om han er boss:-)

  Nå, men nu kender jeg dig jo også som et behageligt og diplomatisk menneske, så det kommer da til at gå fint.

 8. Tillykke Kim! Det bliver spændende at se, hvad du kan få ud af din nye arbejdsgiver.
  Glad for at høre, at du fortsat vil kæmpe for at få journalistikken til at omfavne og udnytte de mange digitale muligheder. http://thinkaboutit.eu/ lyder som et sejt projekt!
  Bdste arbejdsønsker, Anna

 9. Stort tillykke.
  Det bliver meget spændede at følge udviklingen på ida.dk… du kommer sikkert til at tage dine kampe, men på den måde adskiller det sig nok ikke meget fra tiden på Politiken 🙂

  Ole

 10. Tillykke med det, Kim. Det bliver spændende at følge udviklingen på ida.dk. Især synes jeg selvfølgelig, at det lyder godt med noget nyt (web2.0-)blod derovre 😉

  Samtidig vil jeg dog sige, at jeg håber, at Politiken finder en anden lige så kompetent arvtager til den yderst tiltrængte webrevolution. De kan sgu ikke undvære dig.

 11. Hej Kim
  Stort tillykke med min ”gamle” og din nye stilling!

  Bedste hilsner

  Asger Hunov
  Webredaktør/Content Manager

 12. Kære Kim – tillykke med det nye job – spændende. Jeg synes jo mediehusene har været lidt for længe om at se mulighederne med deltagelse og inddragelse og komme ud over innovationsstepperne, så jeg forstår godt, at du skifter spor… 🙂

  Og jeg håber din store viden, dit engagement og dine evner til at skabe deltagelse får lov at gøre stor gavn hos IDA – og glæder mig til at følge udviklingen – for der er vel ingen tvivl om at også medlemsorganisationerne kan få en masse ud af de nye muligheder for medlemsdemokrati, inddragelse af al den skjulte viden – og medlemmerne som netværk.

 13. Kære alle

  Tusind tak for jeres pæne ord – de luner rigtigt, rigtigt godt 😀

  Jeg synes i hvert fald at tiden var til at gå nye veje – og så dyrke mine journalistsike interesser på blogs og mikroblogs.

  Som @dorte og @ole nørskov skriver, så er der også armlægning i fremtiden på ida.dk, men det er vilkårene, hvis man vil noget nyt og udfordre grænserne .

  Og det vil jeg – og jeg er heldigvis ikke alene .

 14. Hej Kim

  Mange gange tillykke med dit nye job hos IDA. Jeg er selv webredaktør i IAK (Ingeniørernes a-kasse), som også bor på Kalvebod Brygge, bare på 5. salen.

  Jeg håber, vi kan få et godt samabejde op at stå, der må være basis for at vi kan lave nogle fede web 2.0 tiltag sammen.

  Velkommen i huset.

  Vh Gitte

 15. @gitte : hæ – vi skal dæleme ha videndeling, skal vi! jeg byder på kaffe efter den 1. Marts

Leave a Comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.