Min gode kollega, Kurt Westh Nielsen, er til W3C – konsortiets WWW2005 konference i Japan. Her har Tim Berners-Lee – skaberen af det grafiske WWW – og formand for W3C præsenteret et nyt initiativ MWI (ja – Mobile Web Initiative), der skal skabe standarder, som skal sikre, at websiderne bliver vist bedst muligt på pda’er og mobiltelefoner.

Det halter også bagefter på det område. Mange sider kan ikke ses ordentligt på pda’er eller mobiltelefoner. Selv har jeg en iPaq 6340 og en Sony Ericsson 610 – og selv sider optimeret til wap ser kedelige og ufancy ud.

Skal vi som indholdsleverandører tænke mere i det mobile – og det skal vi sgu’ – så kan en række mobile W3C-standarder lette arbejdet. I forhold til softwareleverandørerne på apparatsiden og i forhold til softwareleverandørerne af CMS’er.

We haven’t seen nothing yet, bl.a fordi der først nu er ved at komme hastighed med gprs og 3G på de små mobile apparater.

Og så selve artiklen.

9 Comments

 1. Sådan som jeg ser problemet er det netop at WAP ikke er noget man som sådan optimerer til, indholdet skal skilles ud fra dets naturlige rammer. Det er derfor langt mere hensigtmæssigt at bruge det samme indhold som dog er skrevet med den rette markup (rss) og styles med handheld css. Det kan lade sig gøre, men alt for få mobiltelefoner (stort set kun dem med Opera) understøtter mediatypen handheld.

  Det er et spørgsmål om standarder, men også et spørgsmål om implementering af nuværende XHTML og CSS standarder.

 2. Jeg lagde lige mærke til at min kommentar havde fået ændret x-m-l til rss? Grunden til at jeg sætter bindestreger er at hvis jeg skriver det bliver det vel bare ændret igen – det re daikke så hensigtsmæssigt?

 3. Pingback: Ass Black Nude Phat

 4. Pingback: Fuck My Pregnant Pussy

 5. Pingback: Anal Woman

 6. Pingback: Gagaioio

 7. Pingback: Fat Mature Ass

 8. Pingback: Male Ass

 9. Pingback: buy atarax

Leave a Comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.