Nettet indtager en andenplads som den vigtigste kilde til information om folketingsvalget, kunne Computerworld fortælle i fredags. Analysefirmaet Userneeds har spurgt 1.300 danskere om deres mediebrug ifm det igangværende valg – og her kommer nettet ind som en væsentligt informationskilde – modsat aviserne, der kun nævnes af 15 procent:

22 procent af danskerne bruger ifølge undersøgelsen nettet som den primære kilde til at holde sig opdateret om det aktuelle folketingsvalg.
Blot 15 procent anser aviserne som det vigtigste redskab, mens kun seks procent bruger radioen som budbringer. Fjernsynet er stadig det dominerende medie, og halvdelen af de adspurgte finder denne platform vigtigst.

Samtidige konkluderer valgforskeren Roger Buch fra DJH at partierne desværre bare taler hen over hovedet på dem, der ikke har speciel stor interesse i politik.

Tjaa – det er svært ikke at være enig med ham.

Men undersøgelsen er en vigtig pejling på, hvor betydende nettet er. Nu mangler vi blot et bredt gennembrud for samtale og dialog samt mere målrettet brug af brugernes sprudlende iderigdom, når det kommer til at udtænke nye tiltag i en valgkamp. 😀

Leave a Comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.