Første dag er nu skudt i gang på Global Voices Citizen Media Summit efter en velkomst ved Ethan Zuckerman og Rebecca MacKinnon, der sammen stiftede Global Voices i 2004 i frustration over, at den vestlige blogosfære var SÅ indadvendt med kun at skrive til og om sig selv – aldrig om de resterende 80 procent af verden .

Dengang var hun Asiens-vært på CNN og han underviser i journalistik . De så også traditionelle mediers ringe dækning af 3.Verden – mestendels per “parachute journalism” – dvs en journalist ankommer til et land , han kun ved lidt om, er der i tre dage og skriver om en konflikt eller et emne kun ud fra sine observationer. Efter de få dage er det goodbye – og videre til næste konflikt.

Siden da er Global Voices vokset til et globalt nyhedsnetværk per blogs som vestlige journalister og borgere kan bruge til at blive kloge på, hvad der sker i 3. Verden og de øst- og centraleuropæiske lande.

Dagen i dag handler især om hvordan regimer og regeringer blokerer for web2.0 værktøjer, som bloggere bruger til at udveksle informationer.

Som Ethan Zuckerman sagde ved dagens begyndelse, så vil mødet vise eksempler på hvordan aktivister bekæmper den slags blokeringer og begrænsninger af ytringsfriheden på nettet. Se fx programmet

Følg med i Global Voices:

Jeg vil også søge at blogge på mit engelsksprogede sideshow I hack Media

Leave a Comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.