Et eksempel på at overgreb bliver sværere og sværere at gemme væk for myndigheder og andre: “Studerende fik stød for glemt studiekort” . der handler om en kvik studerende, der i tirsdags med sin mobiltelefon filmede politi på University of California Los Angeles (UCLA) give en anden studerende stød, fordi denne havde glemt sit studiekort.

Efterfølgende lagde han den knap 7 minutters horrible filmoptagelse ud på Youtube.

Og så dokumenterer filmoptagelsen hvad terrorfrygten gør et samfund.

2 Comments

  1. Jeg har set episoden på Youtube. Efter 4 minutter begyndte jeg at blive lige så irriteret på den student som skulle anholdes, som jeg automatisk bliver på betjente der overdramatiserer situationer. Men okay…jeg er ikke ham og jeg fik ikke stød. Det er godt at overgreb kan dokumenteres i højere grad end før, men ethvert tilstedeværende kamera ændrer forudsætningerne. Morten Sabroe kritiserer CNN for partout at filme de fire unge palæstinensere som afbrændte et dansk flag under Muhammedkrisen, mens der var helt stille i området udenfor billedet. Og var der ikke noget med at der var en enkelt bil et sted i Danmark med jublende tåber efter 9/11-angrebet…som partout skulle filmes og vises frem? Den bil vil man huske hvis man har set den. Men er den bil og den filmoptagelse betydningsfuld? Nok?

  2. Selvfølgelig kan jeg ikke udlægge denne hændelse som om, at alle politifolk i USA reagerer som the officers here, men jeg erindrer nu godt nok at have hørt om lignende episoder i de forløbne år – og tror bare, at det er en tendens, der er blevet forstærket af The War On Terror, paranoiaen efter 9/11 og The Patriot Act.

    Derfor min bemærkning om terrorfrygten i et samfund. Og jeg ser de samme tydelige tegn i Danmark.

Leave a Comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.