Jon Lunds gør i en post – nogle dage gammel ganske vist – den skarpe iagttagelse, at gratisavisen Urban øjensynlig gør klar til at bruge brugergenereret indhold på Urban.dk og trykte publikationer – nemlig fra det nys implementerede brugerblog-system Urbanblog. Jon peger på pkt. 5 i betingelserne.

Her står:

Samtykke til offentliggørelse i URBAN
Når du skriver et indlæg på URBAN BLOGS eller Debat, accepterer du samtidig, at URBAN har en tidsubegrænset ret til at offentliggøre eller på anden måde gøre brug af dit indlæg, ledsaget af dine personlige oplysninger, i alle – såvel eksisterende som fremtidige – trykte og elektroniske medier med tilknytning til URBAN.

Hvis du ikke ønsker, at URBAN skal kunne gøre brug af dit indlæg, skal du afslutte indlægget med teksten: ”Jeg ønsker ikke dette indlæg citeret.”

Gad vide om brugerne er opmærksomme på det – især det med den “tidsubegrænset ret” til at bruge materialet på alle tænkelige, fremtidige Urban-platforme.

Jeg håber sandelig, at det bliver fremhævet i en rød boks, når man tilmelder sig Urbanblogs.dk.

Jeg er helt med på at det er en fin og fremragende ide at gøre brug af læsernes indlæg blandt det “almindelige” redaktionelt producerede stof. De tanker har jeg da også for fremtiden på Ingeniørens site.

Det skal bare stå tindrende klart for brugerne – og hvis man gør det, var det vel også rimeligt med en eller anden form for betaling. Det gør de ganske eksemplarisk på Ohmynews.com hvor nyheder på forsiden belønnes med 200 – 300 kroner plus muligheden for at læserne kan donere mikrobeløb via netbetaling.

(Via New Media Trends.)

Leave a Comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.