Jeg jaiku’ede om det i går men nåede ikke at blogge : den dramatiske dag på Nyhedsavisen med massefyring.

Den er dækket grundigt – både på alle netmedier, aviser og deslige – samt diverse blogs .

En særlig god oversigt finder du hos flittige Lars K. der også har links til artikler om sagen i går.

Nikolai Thyssen har en analyse i dagens Information om ændringerne på Nyhedsavisen efter den meddelte fyringsrunde efter Morten Lund & Freeways overtagelse.

Han skriver bl.a. to ting som jeg er enig med ham i :

Det kunne ligne et totalt kollaps for Nyhedsavisen, men der er næppe grund til at ånde lettet op på store aviser. Deres oplagstal er stadig i frit fald. Deres forretningsmodel er stadig truet.

Jeg håber heller ikke at de ånder lettet op i direktionslokalerne i JP/Politiken – fordi som Nikolai selv har været god til at påpege i sidste uge på Radar så er Freeway en af de allermest succesfulde net-medievirksomheder herhjemme med sidevisninger, der får vores reklameafdeling til at slikke sig sultent om munden.

Nu er avisdrift – og netavisdrift – ikke det samme som at drive communities, men Freeway og Lund kommer med solide erfaringer , kæmpe communities og en bevislig god evne til at tænke nyt og innovativt..

Derfor taler jeg og mine nærmeste kolleger da også om, at det nu især er dem, som vi skal holde øje med – og at alle mediesites skal sove med støvlerne på.

Er jeg skræmt ? Næ, som netmenneske er jeg spændt og klar – og synes at det er fedt med udfordringer . Og så er der på fx. min egen arbejdsplads (Politiken.dk) gang i så mange nye netting, så vi skal nok klare den.

Og så er jeg faktisk enig (næsten irriterende 😉 ) med Nikolai i hans afsluttende bemærkninger:

Det er stadig svært at se, om Nyhedsavisen kan bære, og om de nye ejeres ideer er gode nok til at få en forretning ud af læsertallene. Men chancerne er i hvert fald større nu end nogensinde før.

Ja, for eksempel er det nu endeligt, at Freeway har købt halvdelen af Newz.dk for at blive det største it-nyhedssite i DK – og med de muskler drive avisen.dk mht udvikling og drift.

Spændende tider, spændende tider

Leave a Comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.