Uden varsel ændrede Twitter den anden dag i alle brugeres indstillinger, så svar fra en, som du følger, til en som du ikke følger, blev fjernet i din tweetstrøm.

Det skabte med det samme en flodbølge af kritik fra twitterfans verden over på f.eks. #fixreplies fordi mange af twitterne – mig selv inklusive – synes, at vi bliver frataget muligheden for at opdage spændende personer via de folk, som man følger.

Spændstigheden og opdagelses-elementet forsvandt.

Twitter argumenterede først for, at den funktion , der viste svar til personer, som man ikke kender, var svær at skalere – dvs teknisk svær at underbygge, at et svar skal ses af tusindvis af personer . Jo flere der skal se et tweet, desto flere bytes skal der sendes ud = øgede omkostninger for Twitter.

Men stormen voksede på nettet  og Twitterkanalerne, så nu lover Twitter ,at de nok skal bringe muligheden for at se, hvem ens venner svarer, tilbage igen. De skriver ikke hvornår men blot at det “snart sker.”

Det håber jeg fordi det er en af de fine ting ved Twitter – muligheden for at opdage nye spændende personer.

Jeg håber ikke, at det her bliver håndteret lige så klodset som de servernedbrud i efteråret, der startede nedturen for det glimrende værktøj Jaiku. Det blev fatalt for tjenesten, der ellers stod stærkt her i landet på grund af funktionaliteten . Læs Lars K. jensens fremragende artikel om Jaikus fald fra stjerner.

 

Leave a Comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.