I sidste uge launchede PublicSquareHq – et overvejende dansk cms, som er designet til at oprette flerbruger-sites til borgerjournalistik.

Den side som ses her – klik på billedet for at se det i en større opløsning – har det taget mig 5 minutter at producere. PublicSquare er temmelig fleksibelt, det er enkelt i sit brugerinterface – næsten spartansk – og det er velegnet til design-æstetikere, der selv vil skræddersy deres css.
Det er samtidig meget tjept at publisere i – fra jeg har trykket publish til det er online på mit gratis site hos PublicSquare går der sekunder.
Dog skal man som bruger være forberedt på, at man lige skal grave lidt html-koder og lignende frem. Der er ikke tekstformattering eller Tiny MCE – panel som i diverse fx. blogsystemer. PublicSquare benytter sig af Textile
Systemet er selvfølgelig et flerbrugersystem, hvor historier kan lægges til redigering og godkendelse af andre brugere, ideer kan listes i admin/redigeringsinterface osv.
Læserne: de kan give historien karakterer – og kommentere dem, selvfølgelig. Og så er der RSS-feeds på alt, hvad der kan komme feeds på.
Kort sagt: det ser sgu fint ud. Og jeg har bare kradset i overfladen.
Hvem står bag:
PublicSquare is made by… Christina Wodtke, Lars Pind, Anders Pollas, and Lance Arthur. Special thanks to Thomas Madsen-Mygdal, Liz Danzico, Scott Hirsch, Caroline Meldgaard, David Shen, and Harry Max for insight and support.
Det er jo erfarne web-folk 😉 – og jeg ønsker dem held og lykke.
Og så ser jeg frem til at nogen mennesker samles om PublicSquare og etablerer deres eget borgermedie som Flix.dk har gjort.

2 Comments

  1. Hej Kim

    Tak for skrivet. Du og andre må meget gerne skrive til mig på lars@pinds.com hvis der er spørgsmål eller noget, der forvirrer.

    Vi arbejder hele tiden på at gøre PublicSquare bedre, og har også kig på WYSIWYG (eller WYSIWYM) editors.

    Jeg håber I kan bruge det, og er spændt på at se hvad I gør med det.

    //Lars

  2. Det lyder godt med WYSIWYM-editoren. Og jeg håber at I får luft under de virtuelle vinger. Jeg vil klart kigge i jeres retning hvis jeg skal bruge software til et netzine eller lignende.

Leave a Comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.