(Indlægget er skrevet til og publiseret på min blog på Journalisten.dk – Bøvl & Begejstring )

Der findes heldigvis en række journalister og kommunikationsfolk hertillands, der velvilligt deler ud af konkrete tips til, hvordan vi kan forbedre vores onlinekommunikation, hvad enten vi arbejder i en kommunikationsafdeling eller på en redaktion.

Neden for har jeg samlet en oversigt over de personer, som jeg selv har på min faste læseliste – og bemærk rækkefølgen er tilfældig og ikke udtryk for rangordning af de gode mennesker 😀 .

De er valgt ud fra , at de dækker et bredt spektrum af kommunikationskompetencer, der er gode at kende til som kommunikatør:

1. Lars K. Jensen, redaktionel projektleder på Ekstrabladet.dk: Han har i nogle år blogget om onlinejournalistik på sin blog, Medieblogger, og her deler han frisk ud af sine erfaringer med eksperimenter med alt fra Google Maps i journalistik, video , integration med Facebook og henvisninger til erfaringer fra andre medier i ind- og udland. Tilmed har han åbnet bloggen for et par andre bloggere, kommende webkonsulent i Vestas A/S Kenneth Ley Milling og Michael Winther-Rasmussen.
Læs Medieblogger.

2. Peter From Jacobsen, Fagmedarbejder, UPDATE: Han er kendt ude på mange redaktioner rundt om i landet, hvor han har været forbi – dels for at undervise i digital journalistik og mojo (mobile journalism) og dels for at samle erfaringer ind. Vi taler om en ildsjæl, der utrætteligt opsøger nye viden , finder de spændende projekter uden for de etablerede medier og deler deres erfaringer med os andre, på det seneste især inden for borgerjournalistik.
Læs Ny Journalistik.

3. Ernst Poulsen, DR : Som en af pionererne i dansk netjournalistik fra de tidlige dage på Jyllands Postens onlineredaktion i slut-halvfemserne er han et must i læselisten. Med jævne mellemrum giver han et indblik i sit maskinrum og sine projekter i DR med demonstrationer af brugen af nye værktøjer. Men han har også øje for, hvad der rører sig ude omkring i weblandskabet.
Læs Ernst Poulsens blog

4. Karin Høgh, freelancejournalist og underviser, podcaster: Du er din egen radiokanal og broadcaster. Det mantra slår hun igen og igen fast i hendes arbejde for at gøre kommunikatører opmærksom på mulighederne i at lægge lyd til kommunikationen. Med grundige manualer, små tips og henvisninger til eksempler på nyskabelser inden for podcasting er Karin podcasting-mama i Danmark.
Læs Karin Høghs blog

5. Anna Ebbesen og Astrid Haug, kommunikationsrådgiver og kommunikationschef, forfattere: Med en baggrund i den politiske del af kommunikationsfaget og stor åbenhed for, hvilke værktøjer der er nødvendige for kommunikatører, udgav de to tidligere på efteråret bogen ”Lyt til elefanterne – digital kommunikation i praksis ” . Bogen retter sig til kommunikatører i organisationer og virksomheder – og er en håndbog i , hvordan du kan gå i gang med sociale medier som Facebook, blogs og Twitter. Under tilblivelsen af bogen har de to blogget på digitaletanker.dk – og det fortsætter de heldigvis med.
Læs Digitale Tanker

6. Trine-Maria Kristensen, administrerende direktør, Social Square: Hun er vidt kendt for at være en af de første, der forstod at markedsføre blogs som et værktøj til virksomheder, der ønsker at komme i dialog mere end énvejskommunikation med kunder og interessenter. Hun fremdrager de gode eksempler og de dårlige med kommentarer til, hvorfor det forholder sig sådan – og så har hun af og til et svirp til medierne.
Læs Trine-Maria Kristensen

7. Jon Lund, medieanalytiker: En talmand giver den gas. Det er overskriften for den tidligere direktør for Foreningen for Dansk Interaktive Medier gennem fem år, der solo tidligere i år. Nu dykker han i statistikkerne netaktiviteterne og udgiver gratis sine konklusioner funderet på data– og sætter dem til debat på sin blog.
Læs Jon Lunds blog

8. Abelone Glahn, freelancejournalist, underviser og forfatter: Hun var en af de allerførste personer med tilknytning til medieverdenen, der så potentialet i sociale netværk eller – som det hed i starten af årtusindet onlinefællesskaber for den professionelle kommunikatør. Det har hun siden undervist og skrevet om – både bøger men også artikler på sine blogs. Nu er det Facebook, der naturligt nok er i fokus hos hende – på bloggene og kurserne. Der er solid viden om Emma Gad for kommunikatører i sociale neværk.
Læs Abeloneglahn.dk.

9. Søren Johannessen, informationsarkitekt: Lad dig ikke skræmme af at forfatteren i sine indlæg er ovre i den (for mange ) lidt mere nørdede del af nettet, netop der hvor du integrerer nye webbaserede værktøjer for at optimere din netkommunikation. Fokus er på mikroformats – små kodestumper, der forbedrer dit sites måde at formidle data på. Der er mange eksperimenter og vejledninger til fx bedre brug af Google Maps mv. hos Microformats.dk. Et godt sted at finde links til din udvikler på.
Læs Søren Johannessen

10. Mads Kristensen, executive producer , MSN Denmark: Flittig blogger og journalistisk revser, der med en fortid i TV2 og med en nutid i Microsoft’s kanal, MSN, diskuterer nye trends og muligheder. Han har også en blog her på sitet, men kig alligevel forbi hans private blog. Advarsel: traditionelt tænkende journalister risikerer forhøjet blodtryk når de læser Mads’ ord.
Læs Mads Kristensens blog

Det var mine bud – og jeg har faktisk mange flere, som jeg følger, men dem præsenterer jeg en anden dag.

Men hvem følger du, når du skal have kommunikative vitaminer og nye impulser?

Del links og anbefalinger i kommentarfeltet.

One Comment

  1. Jeg kan se på Mads Kristensens blog, at han idag også har lavet en tilsvarende liste, men der er kun en af Jer der linker korrekt til hinanden 😉

    Jeg synes “Om blogs” af Therese Hansen er interessant at følge med i. http://omblogs.dk/

Leave a Comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.