Kort proces.

Under overskriften “Mit (Sølle) liv som aktivist” – og beskrev journalisten Rene Fredensborg i dagens Nyhedsavisen – og på sin blog – hvordan han under torsdagens gadekampe på Nørrerbro smed en brosten mod en butik (der allerede var smadret ) og delvist hjalp med at bygge bål.

Angiveligt skete det fordi de omgivende demonstranter, som han havde fulgtes med – uden at fortælle at han var journalist – troede han var urobetjent, og derfor smed han stenen for at bortlede opmærksomheden om sin person.

Dén artikel har nu kostet ham en bortvisning fra Nyhedsavisen. David Trads tager afstand fra artiklen og beklager det skrevne – og avisen afventer nu, om Københavns Politi vil sigte ham for gadeuro. Sker det vil avisens ledelse tage stilling til eventuel afskedigelse.

Jah, bortvisning: andet er der ikke at gøre.

En journalist skal ikke blive deltager i de begivenheder, som vedkommende dækker – og at smide en brosten og hjælpe til kan næppes betegnes som smart. Heller ikke selvom der kommer en velskrevet og veloplagt reportage ud af det.

UPDATE: Politiet vil ikke sigte ham, da hans “tilståelse” i artiklen ikke vil kunne holde i en retssag. Så nu er det op til Nyhedsavisens ledelse at finde ud af, hvorvidt han skal have en reprimande eller fyres.

Ja, han har kvajet sig – men er ikke dømt for noget, så en tjenestelig advarsel er efter min mening det videste,  man kan gå.

Leave a Comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.