Lee Bryant fortæller om hvordan brugerdeltagelse på nettet udvikler sig med masser af værktøjer: blogs, rss, wikier, tagging-tjenester. Han var i øvrigt med på Reboot sidste år
Han er især optaget af wiki som videndeling.

“jeg kan ikke tale nok varmt om wikier som et godt værktøj. Hele vores virksomhed – headshift – er bygget op om wikier”.

Intet værktøj kan alting, dog, derfor går vi meget op i, hvordan kan vi kombinere wikier, blogs, etc – div. teknologier – til at supplere hinanden.

Trods alle disse teknologier er det stadig et mindretal, der bruger det meget. Der er forskellige grader af deltagelse. Fx på Yahoo. Det er kun 1 pct. af brugerne, der opretter forums – og det ses ofte som et problem. “Hey, det er kun de radikale og højtrøstede, der deltager”
Men sådan er det også i andre sociale sammenhænge.

De øvrige 99 procent læser det måske og bliver klogere. Synes det, at det er relevant, så deltager de.
Hvis folk ikke vil engagere sig i systemet” – er det systemet den er gal med – ikke folket. Og det er systemet, der skal ændre sig.
Det ændrer også magtstrukturerne. Når folk selv kan publisere på nettet – selv tagge indhold og dermed være medbestemmende om den kontekst, det indgår i – så skifter magten over til folket.

Folk ved deltage dér hvor de synes, at det giver mening.

Leave a Comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.