Sørgeligt at en masse medarbejdere skal bøde for sløset projektstyring af prestige byggeriet DR Byen med en dyr koncertsal etc.

DR’s bestyrelse fortæller det selv i en pressemeddelelse, der røg ind i mailboksen – hvor man forsøger at slå en optimistisk tone an

Update: Min netavis – og flere andre – har skrevet om DR-spareplanen.

Spareplan sikrer, at DR kan leve op til public service-kontrakten

DRs bestyrelse har i dag afleveret en redegørelse til kulturministeren, som viser, hvordan DR økonomisk vil leve op til den ny public service-kontrakt for 2007-2010.

Redegørelsen er udarbejdet, efter at en revideret slutprognose for DR Byen den 7. februar i år viste, at byggeriet af DR Byen i Ørestad forventes at komme til at koste 1,7 milliarder kroner mere end det oprindelige budget (målt i 1999-prisniveau).

Som konsekvens af budgetoverskridelserne i forbindelse med DR Byen, opfyldelsen af den ny public service-kontrakt samt DRs generelle økonomiske udfordringer har DR valgt at gennemføre en skrap spareplan i hele organisationen, der kan sikre en sund økonomi på sigt.

”Vi vil skabe grundlaget for et DR i bedre økonomisk form og har derfor valgt at iværksætte en spareplan, der gennem besparelser og omprioriteringer frigør omkring 300 millioner kroner årligt til finansiering af DR Byen og public service-kontrakten. Med denne spareplan vil vi genopbygge DRs økonomi og skabe de bedst mulige økonomiske rammer for vores programstrategiske ambitioner. Formålet er således at sikre DRs brede udbud af programmer og tjenester, så DR fortsat kan skabe værdi for samfundet, kulturen og den enkelte dansker. DR har stadig stærke forudsætninger for at levere public service,” siger DRs generaldirektør Kenneth Plummer.

DRs medarbejdere var tirsdag indkaldt til et stormøde, hvor hovedlinjerne i spareplanen blev præsenteret. Her kunne direktionen oplyse, at spareplanen blandt andet vil medføre omkring 300 afskedigelser i løbet af de kommende fire-fem måneder.

”Det er trist, når man som ledelse er nødt til at udarbejde en spareplan, som indebærer afskedigelser og ikke mindst er det dybt beklageligt for de berørte medarbejdere. Spareplanen vil således stille større krav til DRs måde at udvikle, producere og distribuere medieindhold på. Som ansvarlig bestyrelse og direktion er det vores ansvar at sikre DRs fremtid som alle danskeres medie- og kulturvirksomhed,” understreger DRs bestyrelsesformand Mogens Munk-Rasmussen, der tilføjer:

”Spareplanen er hård kost – men nødvendig. Set i det perspektiv er jeg glad for, at vi kan bekræfte over for kulturministeren, at vi fortsat vil leve op til kvaliteten i vores programmer og til public service-kontrakten.”

DRs direktion vil nu konkretisere besparelserne, som skal fremlægges for DRs bestyrelse i de kommende måneder. DRs chefer vil blive inddraget i arbejdet. Spareplanen bliver endeligt udmøntet i DRs budgetter for 2008-11, der skal vedtages af DRs bestyrelse til november.

”Jeg skal ikke lægge skjul på, at DR skal gennem store udfordringer i den kommende tid. Heldigvis har jeg også en meget stor tiltro til de mange kompetente og kreative medarbejdere, som DR er beriget med – og afhængige af. Vi er fælles om at udføre den public service-opgave, som danskerne har krav på. Den vil vi leve op til – og undervejs kæmpe os gennem de forhindringer, vi møder på vejen,” fastslår Kenneth Plummer.

Sørgeligt for kollegerne som jo ikke har haft nogen som helst indflydelse på byggeriet.

Leave a Comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.