Jeg har skrevet det før – og skriver det gerne igen. Lasse Jensen fra P1’s Mennesker og Medier er fremragende til at tage de danske medier under lup og give dem et kvalificeret kritisk blik.

Et eksempel har jeg lige hørt junder min ferie-middags-spisning. I indslaget ser han nærmere på det indslag fra TV2 d. 17. juli om “opblomstring af stærkt bevæbnede indvandrerbander” – bl.a. med optagelser af medlemmer af det, som angiveligt skulle være en rigtig bande Triple-A fra Avedøre Stationsby.

De to interviewede etniske drenge har været med i videoen og siger, at de troede, at der var tale om en snak om videoen og ghetto-liv i Danmark. De spiffer det hele op med udtalelser om, at de vil “overtage Kbh – Sjælland og hele fucking Jylland”.

Drengerøvs-snak – som der ikke er fakta til dækning for.

Det er i artikler i Urban blevet bevist, om der ikke eksisterer sådan en bande. Politiet kender ikke noget til det – og flere af optagelserne i indslaget med unge med tørklæder og våben stammer fra….en musikvideo. Brugt til promovering af et tøj-mærke fra Pakistan i bedste gangsta-rapperstil.

Rapperen fra musikvideoen oplyser fx at navnet Triple-A var en joke, der opstod under optagelserne – med reference til Niarn, der kalder Aalborg for Dobbelt A.

Lasse Jensen borer videre i det og opruller en utrolig pinlig historie om TV2, der har produceret et indslag uden hold i virkeligheden – og måske delvist er blevet taget ved næsen / har ladet sig snyde. I hvert fald kan TV2 ikke dokumentere historien.

I et direkte interview med redaktør Lotte Mejlhede klæder han desuden stationen endnu mere af. 2 min før hans programstart kl. 13 modtog han den af TV2 lovede interne undersøgelse – og det er med udgangspunkt i den at han interviewer Mejlhede.

Og hvilket interview. Kvinden og TV2 vil kun beklage at de har kaldt de unges netværk for en bande – og ikke en gruppering – og at de har bragt billeder fra en musikvideo.

Det øvrige i indslaget med snak om øget kriminel organisering blandt etniske unge handlede “om de generelle forhold i Danmark” mht til etniske unge, siger hun – og blev derfor set som relevant.

Uden at TV2 kan få bekræftelse fra Politiet på deres tal i indslaget om 1.000 unge frontkriminelle indvandrere – klar til kamp. Det tal dækker ifølge politiet over “på vej til at blive kriminelle”-unge, af alle nationaliteter. Og det reelle tal er måske et par hundrede jf Rigspolitiet.

En forskæmmende afsløring men vigtig for alle journalister at skrive sig bag øret i vores konstante jagt på nyheder og ubændige trang til drama og dynamik.

Skam til TV2 – og hyldest til Urban og Lasse Jensen.

Hør programmet når det bliver lagt ud som streamet indslag eller mp3 til podcast på dr.dk/podcast. Det er for vigtigt til at lade være.

3 Comments

  1. Pingback: Mediehack » TV2’s Triple-A historie i pressenævn

  2. Pingback: Provident Car Insurance companies

  3. Pingback: Find any software here

Leave a Comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.