Årets Reboot – det syvende af slagsen siden 1998 – var et rigtigt fremragende arrangement at deltage i. Holdet bag Reboot – med Thomas Mygdal i spidsen – havde fået fat i en hoben net-notabiliteter og folk med spændende ting på hjerte.

Thomas sagde selv, at samlepunktet for det hele var “New Models” – men de spor, som jeg fulgte via min programlægning handlede mere om sociale netværk. Jeg er jo ikke tekniker men praktiker som mere går op i hvordan jeg kan bruge noget software end hvordan det er udviklet.

Eksempelvis var det meget givende at høre Dina Mehta fortælle om hvordan hun – antropolog fra Indien, der arbejder med marketing – sammen med en anden blogger på dagenn for tsunamien fik sat en blog op, The South East Asia Earthaquake and Tsunami blog.

Simpelthen for at få et sted hvor der kunne udveksles oplysninger om hvad der egentligt var sket og for at kunne koordinere hjælp mellem nord og syd – øst og vest.

Blandt andet var der en del thailændere ved Phuket, der sms’ede om tsunamien og sendte billeder via mail til Dina, der dernæst kopierede dem ud på bloggen.

Efter de første dage fik de en designer til at hjælpe dem at sætte bloggen mere overskueligt op – lige som de startede en wiki om tsunamien, hvor de og andre hurtigt kunne føje alle mulige data og info til.

Gennemslagskraften for bloggen var i det hele taget overvældende: de tre første dage besøgte 100.000 mennesker bloggen – syv dage efter tsunamien hed det 1 million besøgende.

Dina bruger selv blogs og netværktøjer meget i sin hverdag – exempelvis skype, så når hun er ude i felten i en landsby, der knap har en moderne brønd, kan hun tage digitalbilleder og videofilme med sin telefon og via en gprs-forbindelse sende til hendes amerikanske kunde.

Skype blev også brugt til opkald rundt i verden i dagene efter tsunamien – med indlagte multiuser-sessions, hvilket gjorde det muligt at nå rundt til mange mennesker for få penge, som hun sagde.h

Hendes budskab var derfor, at vi skal søge at udnytte værktøjerne ud til grænsen for deres formåen og være lidt kreative, fordi så kan man nå langt med det eksisterende.

Og det var, hvad jeg nåede i dag. Jeg har intet net derhjemme i øjeblikket (gys!!) og min laptop f…. up på Reboot – såe.,… det kommer drypvis.

9 Comments

  1. Pingback: Find any software here

  2. Pingback: cheap zyprexa

  3. Pingback: online kamagra oral jelly

  4. Pingback: online flomax

  5. Pingback: Strpst

  6. Pingback: Fast Budget Car Insurance rates

  7. Pingback: generic singulair

  8. Pingback: cheap avandia online

  9. Pingback: generic aciphex online

Leave a Comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.