Euan is back again – (I saw him at Samtalerne.dk). Tidligere knowledge manager i BBC.

Overskrift: “There’s something going on here that is bigger than any of us. (A hopeless idealist considers hyperlinks, organisations, life, the universe and everything.) ”

Han tror på, at fremkomsten af de sociale, kollaborative medier får samme afgørende effekt på vores syn på os selv og samfundet, som fremkomsten af bogtrykker-kunstnen.

De tre myter – folk der ikke “fik fat i det fede ved nettet og sociale tjenester”:

1. Hieraki er den eneste måde at organisere ting.

David Weinberger: Hyperlinks undergraver hierakier – og det sker når store dele af befolkningen begynder at bruge nettet, udforske det og finde informationer, som udfordrer den kendte struktur – steder hvor man bør hente information.

Det skete fx. i BBC’s forum – hvor en ledelsesbeslutning blev hårdt kritiseret – og hvor lederen gik ind i en diskussion – og det gav ham respekt samt satte andre lederes mangel på diskussions i et nyt lys

2. Succes myten: Folk tror at der skal materialisere sig en vished om, at brugen af net-teknologi altid bliver en succes – og gør det ikke – er det et problem for hele nettet.

Nej, vi kan ikke være sikre på altid – men vi må afprøve .

3. Hvad kan der ikke gå galt- myten.

Vel – sådan er det. Det er at give slip på kontrollen at bruge sådanne værktøjer.

Kærlighed

Folk elsker at connecte med hinanden , dele med hinanden og tale med hinanden. Det er sådan med bloggere, at der er en slags forståelse mellem dem med det samme, når de mødes.

Folk der har læst min blog, ved faktisk mere om mig end folk jeg har kendt i ti år.

Anarki
Nettet er anarki i en positiv forstand – det betyder jo egentlig den videste form for demokrati.

Det er også undergravende fordi på nettet er du kun noget, hvis du siger din mening. Sådan er det ikke i en organisation, hvor der altid er folk, som ser sig selv som opretholdere af orden. Det giver dem en vis magt.

Det er mellem-mændene – og det er deres position som bliver udfordret af kollaborative værktøjer fordi her skal du sige din mening og du bliver udfordret.

Leave a Comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.