For over en uge siden deltog jeg – sammen med ca. 640 andre – i det årlige Reboot – cometogether i Kedelhallen på Frederiksberg. Fortrinsvis it-og webfolk – men uhyre få fra medierne, kun en håndfuld.

Det var og er synd og skam, fordi det er meget at hente på Reboot, som jeg tidligere har Reboot til skyerne.

Det er en unik konference – ikke bare i DK – men i verden som sådan, fordi det er et sted, hvor engagerede mennesker mødes og hører foredrag om de nyeste trends inden for netkultur, it-teknologi og diskuterer, hvad it-værktøjerne gør ved os.

Jeg blev – som så mange andre – interviewet af Henrik Føhns til Harddisken d. 31. maj. Det handlede om, hvorfor jeg nu for 7. gange deltog – og hvad Reboot havde betydet for mig.

Kort: en masse inspiration til at blive en bedre formidler på nettet – og bedre forståelse på hvad der er på vej.

Jeg opdagede blogging efter Reboot 3.0 2001 med besøg af Dave Winer og Evan Williams , jeg er blevet introduceret til mulighederne ved Wikier, RSS, sociale medier, beskedtjenester og meget mere. Det er sket før disse teknologier og ideer slog igennem som alment kendte.

Det er viden, som medierne – dvs tv, radio, netaviser, aviser – kunne have godt af, især i disse tider hvor vi er midt i en medierevolution med mere handlekraft og magt til brugerne. Det er gode nyheder, men vi skal forstå, hvordan de nye medier fungerer og bliver brugt – og se , at det er store muligheder, der gør det sjovere at arbejde, fordi vi kommer til at arbejde sammen med brugerne.

Derfor er det så ærgerligt, at ikke flere journalister og mediefolk smutter forbi og få inspiration.

De gik glip af

 • Jyri Engeström, der har skabt den hurtigst voksende nye samtaleteknologi, Jaiku (via Henrik Føhns)
 • Stowe Boyd der fortalte om det nye “flow” samfund, som vokser ud af de nye netteknologier; vi er altid midt i en omskiftelig proces men holder tæt kontakt med en sluttet kreds via fx msn eller Jaiku.
 • Lee Bryant fra Headshift, der fortalte om den muslimsk dominerede by Kozarac – ødelagt af serberne i 1992 for siden at genopstå som et onlineforum, hvor de overlevende spredt over hele verden holdt live i byen. Og nu er nogen taget tilbage for at genopbygge byen.
 • John Buchman om hans bogbyttetjeneste Bookmooch (video hos Føhns)
 • Ross Mayfield fra wiki-firmaet Socialtext
 • og mange mange flere

Der er guld at hente på Reboot. Det kan være lige på eller løst spredt, men det er der. Og der er een vigtig ting til: en hoben af folk, der arbejder med alle mulige sjove projekter, teknologier og andet, der måske kan bruges i det mediehus, som gerne vil være der om 20 år og ikke smuldre væk med papirmedier og ligegyldige tv-kanaler.

Så bogmærk siden Reboot.dk – og følg med næste år. Der er en samtale i gang derude.

One Comment

 1. Som vi også talte om, så tror jeg bl.a. det skyldes, at Reboot mangler at “brande” sig rigtigt for for mediemarkedet, så det ikke kun er new media-mennesker, der kender til konferencen.

  Jeg tror bl.a., at så få kender til konferencen, fordi så få fortæller dem om den…

  // Lars

Leave a Comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.