Jf. et tip per mail fra Jens Jørgen Madsen på Journalisten.dk blev jeg bekendt med, at YouTube nu også har lanceret ( ikke overraskende ) en kanal for citizen journalism, kaldet Reporter. Initiativet beskrives grundigt af Jens Jørgen på Journalisten.dk

Har du en profil på YouTube går du blot ind i Channel Info og ændrer din Channel-type fra YouTuber til “Reporter” . Så er du klar til at glide ind i strømmen af borgerjournalister eller professionelle journalister, der publiserer via YouTube.

Som de forklarer i et blogindlæg på YouTube forestiller de sig følgende typer af brugere og indslag:

Som min gode blogven, Lars K. Jensen bemærker i sit indlæg om YouTube’s nyhedskanal bliver det spændende at se om det kommer til at give noget. CNN’s iReporter har vi jo ikke hørt så meget om a la ” Følgende indslag blev bragt via iReporter ” .

Egentlig sker der blot det, at YouTube gør distributionen / søgningen omkring citizen journalism indslag mere overskuelig og nem. Jeg og andre har jo hele tiden kunnet bruge YouTube til at tage kampen op mod TV2, DR og CNN . Nu bliver det bare nemmere.

Som Jens Jørgen Madsen også skriver , opfordrer YouTube folk med breaking news om lige at sende en mail til CitizenNews@youtube.com . Derved skulle supernews bedre blive opdaget af folkene bag.

One Comment

  1. Pingback: Medieblogger

Leave a Comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.