MoJo  – Mobile Journalist – har været dyrket i nogle år rundt om i verden med journalister, der rapporterer fra landevejen bevæbnet med mobil, bærbar og kamera.

Nu vil Politiken også afprøve om den form for journalistik kan bidrage med noget til avisens onlinedækning.

Fra midten af denne måned vil redaktionen starte et tre-måneders forsøg med MoJo. Der er udpeget tre journalister, der i een – to uger ad gangen er på farten og har forbud mod at vise sig på redaktionen.

Formålet er at sikre mere nærvær, oplevelse og tilstedeværelse på Politiken.dk ved i højere grad at bruge kvaliteterne ved reportage, som der stod i det interne jobopslag.

De tre journalister – hvoraf to kommer fra net og een fra avisen – kommer igennem et intensivt kursus i at arbejde som MoJo’s .  I forvejen har flere af netredaktionens journalister være på UPDATE-kurser i at arbejde som MoJo .

Jeg forlader som bekendt Politiken ved udgangen af måneden, men glæder mig til at følge forsøget som almindelig læser.

Samtidig tænker jeg på; hvilke andre aviser eller netaviser her i landet har afprøvet eller arbejder bevidst med MoJo ? Læg gerne en kommentar, hvis du kender til eller arbejder på en redaktion, som arbejder med mobil journalistik.

3 Comments

 1. Betina Skjønnemand

  Jeg ved at Aarhus Stifttidende i øjeblikket også kører forsøg med Mojos.

  Men de nærmere detaljer er jeg dog ikke inde i.
  Men spændende udvikling!

  Betina Skjønnemand.

 2. Tak for oplysningen , Betina . Det er i sandhed spændende tider , vi lever i – ganske vist hårde, men ud af krisetider plejer der også nogen gange at komme innovation.

  God weekend til dig.

 3. Betina Skjønnemand

  Hej Kim
  Ja, det er herligt med den fagre nye verden.

  Selv er jeg så heldig, at jeg skal på efteruddannelse til april i USA, hvor jeg bl.a. skal besøge The Journal News, der er en del af Gannett-koncernen, der jo er førende i US indenfor brugen af mobile journalister.
  spændende, spændende :o)

  Også god weekend til dig.

Leave a Comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.