I dag har vi på Politiken.dk lanceret et ny trackback-system på de artikler, som danske og udenlandske blogs linker til.

Det er den svenske søgetjeneste Twingly, som leverer tjenesten til Politiken.dk.

Helt konkret betyder det, at der åbner sig en boks under en Politiken.dk-artikel, når der er en blogger, der linker til den, som for eksempel på denne artikel om Malou Aamund.

Ønsket er selvfølgelig at åbne op ud mod de danske og internationale blogs – og give læserne en mulighed for at følge debatter om artiklernes emne videre ud på blogs – og dermed på flere vinkler på.

Pt indekserer Twingly ca. 55.000 danske blogs.

TechCrunch har for nyligt skrevet om Twingly’s planer om en europæisk blogsøgetjeneste, mens DJH’s netmagasin om onlinjournalistik, eJour har skrevet om Twingly’s samarbejde med svenske netmedier.

Update: Suk – det er selvfølgelig dejligt at DR Online skrev om Twingly mandag, men noget ærgerligt at de skriver, at vi var de første, der lancerede en sådan tjeneste.

Det vil de opmærksomme læsere af denne og andre blog vide, at vi ikke var: Information og Ekstra Bladet lancerede for et par uger siden en lignende track-backtjeneste – leveret af Overskrift.dk.

Vi er de første i Danmark, der benytter os af Twingly, som adskillige især svenske medier benytter sig af. Just to clarify things.

One Comment

  1. Pingback: Medieblogger

Leave a Comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.