Microsoft har fået ørerne i klemme i blogosfæren, fordi selskabet har sendt laptops til prominente bloggere med det ovnvarme Vista på – til anmeldelse –  med beskeden om, at bloggeren er velkommen til at beholde maskinen.

Normalt beder selskaberne fx i Danmark anmelderne (oftest journalister) om at levere the goodies tilbage eller det står i de etiske retningslinier hos mediet, at sådan er det med anmeldere.

En god tilgang fordi så kan journalisten ikke mistænkes for at forskønne anmeldelserne af taknemmelighed over for firmaet.

De fleste i “blogosfæren” er oprørte men ex-Microsoft evangelist Robert Scoble siger ganske forfriskende “slap af”: “Hvis folk fortæller i anmeldelsen at de har fået laptop’en – spiller de med åbne kort og udviser en etisk standard. Hvis ikke udviser de dårlig etik. Så sort og hvidt er det.”

Og så spørger han i en senere post om, hvorfor det er værre at Microsoft gør det – end Nokia – der også giver telefoner væk til anmeldere. God pointe.

Jeg synes at journalisten og medie skal lade være, men men men vil den opmærksomme læser spørge: hvor går grænsen. Oftest skal bøger jo ikke leveres tilbage, ej heller cd’er eller computerspil.

Nogle medier og journalister gør det – andre gør ikke. Og det forplumrer det jo lidt.

Leave a Comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.