For min gamle forening, DONA, er jeg med på holdet, DONA-scan, der samler de bedste historier fra den sidste uge som en service til alle medlemmer af DONA-listen.

Vil du selv bidrage med en DONA-scan, så skriv til redaktøren Pernille Honoré  og få spalteplads.

Dyk dybt ned i Twitter
Twitter er meget mere end de 140 karakterer , som et tweet indeholder, skriver the Monday Note i denne uge. Det enkelte tweet bærer mere end 40 metadata om alt fra forfatterens profil, url, hvor mange favoritter brugeren har, om der er flere bidragsydere på kontoen – og hvor vedkommende befinder sig, blot for at nævne nogle få eksempler.

Med mere end 250 millioner Twitterbeskeder om dagen er der masser af viden for bl.a. nyhedsmedier at trække ud af brugernes tweets ved benytte datamining og analysere de bagvedliggende metadata.

The Monday Note beretter om et par tjenester, der på forskellig vis dataminer i Twitterkoderne.

Data om de britiske optøjer visualiseret
The Guardian er frontløber inden for crowdsourcing i forhold til data – og til visualisering af data.

Avisen har bl.a. analyseret, hvad de knap 4.000 anholdte i optøjerne i august blev anholdt for og sat det op i en interaktiv grafik  og vist branchefordelingen af de 2.500 butikker, der blev plyndret.

Alt sammen under The Guardians Datablog – og som er et led i serien “Reading the Riots”.

Dansksproget udgave af bloggerportal Global Voices i luften
I al stilhed er en dansk-sproget udgave af Global Voices begyndt at oversætte blogposts fra borgerjournalister og menneskerettighedsbloggere på det verdensomspændende netværk Global Voices Online.

Bloggernetværket samler på verdensplan hundredevis af respekterede journalister, advokater, kunstnere mv. , der blogger om demokrati og menneskerettigheder i deres respektive hjemlande.

Det er disse artikler, der bliver oversat til dansk for bl.a. at nå ud til danske medier med vidnesbyrd fra lande, der ikke er i den vestlige presses søgelys.

Følg Global Voices på dansk.

New York Times belønner lødige netdebattører
I sidste uge lancerede amerikanske avisers Grand Old Lady et nyt kommentarsystem, der bl.a. opererer med, at netdebattører på avisens onlinefora på nyt.com kan opnå status som særligt betroede debattører – “trusted”. Det sker, hvis de opfører sig godt og bidrager konstruktivt til debatten – og deres særstatus betyder, at de kan udgive kommentarer på netdebatten uden at skulle afvente moderation.

Tanken bag er blevet godt modtaget af brugere og medie-iagttagere. Derimod er kravet om, at brugerne skal koble sig til New York Times netfora via Facebook Connect blevet stærkt kritiseret af læserne.

GigaOm leverer et fint overblik

One Comment

  1. Super godt med sådan et overblik over nogen af ugens væsentlige nyheder 🙂

    Hilsen

    Frederik
    http://iphonereparationer.dk/

Leave a Comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.