Spændende tider som vi lever i – mediemæssigt. Nyhedavisens adm. dir. Svenn Damm offentliggør i dagens Børsen, at it-værksætteren, Morten Lund – Neo Ideo, Bullguard og meget andet (og millionær på Skype-investering) skal opbygge Nyhedsavisens netsatsning.

Heldigvis ser det ud til, at Nyhedsavisen vil lade ham eksperimentere løs – herunder ved at gøre brugerblogs, citizen journalism og deslige til en central og integreret del af nyhedsformidlingen. Se, det bliver spændende at følge. Ikke mindst med Betahq-Loungen in mente, og det der blev snakket om der.
Vi har brug for nytænkning på nettet i DK – omsider. På Ingeniøren A/S er vi på vej med et ny it-medie til professionelle teknikere i it-branchen. Til efteråret skal et ny site gå i luften med indlæg, diskussion og artikler fra brugerne som det centrale element. Vi ved ikke, hvordan det kommer til at se ud – lige som de heller ikke gør på Nyhedsavisen – men det bliver bl.a. artikler, debatter og videnopsamling via weblogs, wikier og debatfora samt podcasts.

Og brugerne skal være med til at definere hvordan it-mediet skal være, opbygges og skrives. Håbet er at skabe en open source-avis, hvor communitiet er aktiv medskaber af avisen – og ikke et medie, der siden kobler et community på.

Formålet må ikke være at snylte på brugerne, men at give dem rammerne til at udveksle viden med hinanden.

Vi skal facilitetere deres videnudveksling og udfordre dem med viden gennem artikler om branchen, nye teknologier og menneskerne, der arbejder på frontlinien og har noget nyttigt at give videre.

Opdateret:  Myreflittige Trine-Maria har en længere kommentar om Nyhedsavisens satsning – og hun slår bl.a. at den forhåbentlig tør lade brugerne være med til at definere indholdet, profilen – kort sagt frisætte kræfterne.

Leave a Comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.