I dag kom Politiken ind i min postkasse i den nye udgave, hvor nyheder mestendels er reserveret til et nyhedsbånd i toppen af siderne, baseret på artikler fra politiken.dk dagen i forvejen, så avisen kan fokusere på analyser, reportager og dybdeborende historier, en anden skrifttype og lederen rykket om på forsiden (som de har det på Information, som jeg har holdt i 20 år – og vil vedblive at holde trods mit nye job).

Og så var det første gang , at jeg holdte avisen og skal vænne mig til at sige “vi” og ikke “de”, fordi jeg nu er tiltrådt som blogredaktør.

De første to redaktionelle blogs er sat i værk (af min kollega interaktiv redaktør Daniel Bergsagel) Tøger Seidenfaden og Anita Bay Bundegaards Lederpladsen, hvor de vil refere lederkollegiet diskussioner om næste dags leder – og debattere dagens ledere med læserne. Den anden er Læsernes Redaktør skrevet af Lars Halskov, der offentliggør sine kommentarer og diskuterer dem med læserne.

Det bliver ekstra spændende for mig at følge hvordan det går med dem – om der kommer noget debat og hvordan kvaliteten af debatten bliver. Her håber jeg da, at fordi mange har en mening om Politiken i almindelighed – og Tøger i særdeleshed – vil debatten blive livlig.
De første blogs kører i øvrigt i et midlertidigt håndlavet system indtil vi får anskaffet et egentligt blogsystem. Det bliver en af mine aller, allerførste opgaver.

Jeg glæder mig til endelig at komme i gang. Med jobbet og en spændende uge: Det ny Politiken på gaden – og på fredag kan vi endelig få lov til at se Nyhedsavisen og hvilke nye ting, som de (som de siger ) vil tilføre dansk medieverden.

2 Comments

  1. Apropos Politiken og blogs, så har de købt en halvpart i mingler.dk. Det ved jeg, fordi jeg selv har min blog på mingler…

    Thomas

  2. Ja – det er jo interessant hvad JP/Politiken kan tilføre Mingler og omvendt. Hvorfor synes du at Mingler er et godt sted at have en blog og køre et netværk?

Leave a Comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.