Min tidligere kollega og gode ven, Kurt Westh Nielsen , er blevet antaget som Fellow ved SDU Journalistik til i et halvt år at forske i:

hvordan danske medier får mere ud af internettets teknologiske muligheder – især nettets sociale egenskaber, brugerinddragelsen.

som der står i pressemeddelelsen fra SDU.

Det er han den helt rigtige mand til. Ikke blot var Kurt den første netjournalist herhjemme – han bragte Ingeniøren på nettet  d. 2 december 1994  – men han var også en af de første journalister , der begyndte at blogge på et medie ( igen Ing.dk og det i anledning af 10 år for netavisen – d. 2. december  2004). Allerede her drev Kurt sin blog i samspil med læserne – indhentede tips og kommentarer fra dem og brugte deres input i journalistiske historier.

Siden har han eksperimenteret videre i sit journalistiske virke med udviklingen af netjournalistikken  – med podcasts, Twitter og onlinepaneler med brugere – og som det ses ofte med brugerne som en naturlig del af hans onlinevirke.

Jeg glæder mig allerede til at læse, hvad han får ud af sit halve år på SDU, fordi det er netop brugerinddragelsen, som jeg selv har puslet med. Dels da jeg var jourhavende på Ingeniørens netavis fra 2003 – 2006 – og siden som blogredaktør på Politken.dk 2006 – 2009.

Dengang handlede det meget om brugerinddragelse via kommentarer til artikler og blogs – og det er bestemt også en vigtigt, men tillige – var min erfaring – en udfordrende affære.

Det var ikke just de oplyste borgere, der indtog kommentarsporet. Det var ofte onlinepøblen , der ikke diskuterer emner ud fra en Hal Kochsk metode (“Demokrati er samtale” ) , men derimod blot råbte højt ad hinanden. Jeg måtte slette tusindvis af indlæg, hvor der blev kastet rundt med verbalt skidt – mere end gennemtænkte argumenter med respekt for den, man debatterede med.

Det er en del af udfordringen ved brugerinddragelse på nettet : hvordan skal det gøres for at give værdifulde resultater, der kan bruges som løsning på stillede spørgsmål.

Det håber jeg, at Kurt vil kunne give et svar på.

Jeg venter i hvert fald spændt 🙂

Leave a Comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.