Fredag udkom der et frisk nummer af det nye magasin om sociale medier, twitter og tech samt kultur, kaldet Bølgen . Det specielle ved dette nye magasin er, at det bliver udgivet i Googles nye kollaborative værktøj, Google Wave.
Det gør Magasinet – eller skal vi kalde det et Wavezine 😉 – til et samarbejdsrum, kollaborativt fælleskab for læserne af Bølgen. Som det er i Google Wave kan enhver bidrage med kommentarer og nyt indhold – det være sig tekst, links, foto eller video.
Der er allerede en vældig debat omkring Bølgen, som også kan følges på Twitter som @boelgendk . For at læse Bølgen skal man inviteres af andre på Google Wave .
Meningen er, at det skal udkomme hver fredag – og indholdet af første det andet nummer ser sådan ud:
- Ugen på Twitter – Løst og fast fra Twittosfærens overdrev
- Et kig ind i Passonmedias verden
- Tegninger 2.0 – Powerpoint som tegnetool
- Kønskvotepolemik – Fem skarpe fra rødt og blåt ringhjørne
- Kindle og de andre – Erfaringer med e-bogslæsere
- Lyrikhjørnet – Ikke så slemt som det lyder
- Kolofon – Hvem. hvad og hvornår
- Sandkassen – Inputs, kommentarer og andet
- Sandkasse-bonus – Her ligger Klimabølle–nedkølingscentret
Bølgen er startet af netentusiaster som Waveviceværten (kalder han sig selv) Bjarne Tveskov med bidrag fra andre aktive sociale webmennesker som Kim Bach, Claus Dahl, Bo Abrahamsen plus mange andre.
Jeg har ikke nærlæst alt på Bølgen endnu, men det er vældigt underholdende, kort i formen – med masser af sidespring af den gode slags – og fin info.
Det er godt se at bruge Wave til at skabe et organisk magasin med et lille, men aktivt community omkring sig.
Tænk hvis et mainstream-media prøvede det samme; lagde kvalitetsstof frem og så slap kontrollen?
Update:
Ups – det gik hurtigt, da jeg bloggede henover familie-eftermiddagsteen: kom til at kalde Tveskov for BjarKe og ikke BjarNe (kender ham kun som Tveskov) – og havde desuden glemt at han (som jeg ) bruger et .com – og ej et .dk-domæne. ) Endvidere har han – og Claus Dahl – kan jeg se gjort opmærksom på, at han er Wavevicevært mere end decideret redaktør på Bølgen.
Det er jo også helt i Bølgens ånd.
Jeg beklager selvfølgelig fejlene.
Update 29.11.
Så lige hos Søren Johannessen på Microformats.dk, at han har foreslået Bjarne Tveskov at få et ISSN – (International Standard Serial Number) – fordi der er tale om et periodisk magasin (udkommer hver fredag ) . Det har Tveskov gjort – og det har øjensynlig skabt lidt røre hos Det Kongelige Biblioteks ISSN Danmark afdeling 😀 .
Det bliver spændende at følge 😀
Mig bekendt er det solo-kredit Tveskov. Kim Bach er – lissom andre af os – “community-editors”. Og fredagens udgave var iøvrigt udgave andet nummer, ikke første.
Argh. community-editor i ental skulle der stå.
Spændende, men hvad gør google wave til et bedre værktøj end en almindelig wiki?
Kollaborative nyhedsbreve via wiki er jo allerede udbredt i visse kredse, og ses bl.a. i det ugentlige Ubuntu Weekly Newsletter https://wiki.ubuntu.com/UbuntuWeeklyNewsletter/Current
@Claus – som ovenfor beskrevet så har jeg rettet fejlene (beklager, at det gik stærkt )
@Jesper Jeg ved ikke, om en Google Wave er et bedre værktøj end Wiki. Det tror jeg såmænd ikke , at det er. Det er måske bare nemmere at gå til for flertallet af netbrugere end en Wiki ( altså med brugergrænsefladen ) , hvor wiki har lidt specielle tegn for indsættelse af links, fotos etc. Der er Google Wáve en anelse mere intuitivt at bruge . Btw tak for link til Ubuntu-nyhedsbrevet 😀
No worries, og det var altså ikke for at skrive mig selv ind, men for at skrive Tveskov frem som undisputed konceptejer og ophavsmand.
Det tror jeg mere er et spørgsmål om at de fleste wikis er dårligt lavet, rent User Experience-mæssigt. Der er jo ingen der siger at det pludselig ikke kan kaldes en wiki bare fordi man laver en ordentlig editor 🙂
Pingback: I miss the internet