Ny kritisk nyhedsblog om EU-parlamentet, EU ZOO

To unge journalister og EU-nørder – som de kalder sig selv – har startet nyhedsbloggen EU ZOO , som tager fat, hvor de danske mainstream-medier kommer til kort.

Andreas Marckmann Andreassen og Filip Schwartz Kirkegaard har følgende statement på deres blog:

Ambitionen er at vise det EU, du ikke ser. Når EU ruller hen over din tv-skærm, ligner det tør politik og talende jakkesæt. Men bag murene er der magtkampe, rigtige mennesker og masser af væsentlige nyheder, der aldrig bliver fortalt.

Vi vil forsøge at koble den daglige nyhedsstrøm til de ukendte politikere, der har truffet beslutningerne i EU-Parlamentet.

Super god ambition mener jeg, der selv går op i EU og bl.a. deltager i bloggerkonkurrencen Think About It , som skal øge opmærksomheden om parlamentsvalget i EU i juli og gøre opmærksom på andre måder at dække et valg på end den gængse journalistiske metode.

En af EU ZOO’s – for journalister – interessante historier er fra onsdag, hvor et flertal i EU-Parlamentet umiddelbart støttede en betænkning, Cashmen-betænkningen der skarpt kritiserer et forslag fra EU-Kommissionen om at begrænse åbenheden i EU’s institutioner ved at stramme de gældende regler fra 2001, som netop åbnede mere op.

Kommissionen foreslog sidste år blandt andet , at de enkelte lande skulle kunne nedlægge veto mod aktindsigt i dokumenter , men det og flere andre forslag vil blive pillet ud af forslaget , hvis det står til parlamentarikerne , skriver EU ZOO.

Foreløbig er betænkningen sendt tilbage til Retsudvalget i Parlamentet til yderligere behandling. Ifølge kilder som EU ZOO har talt med , giver det mulighed for at udskyde videre behandling til at åbenhedsorienterede Sverige har overtaget formandsskabet i EU .

Lige nu er det EU-skeptiske Tjekkiet, som sidder i formandsstolen.

Dansk Journalistforbund har tidligere kritiseret Kommissionens tanker – og EU ZOO er i øvrigt i dag blevet citeret af Journalisten.dk .

Relevant nyhed fra det nye medie – og en flot start.

Held og lykke herfra, hvor den er kommet ret ind i min RSS-læser. 😀

Leave a Comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.