I morgen går irerne for anden gang til afstemning om Lissabon-traktaten og afgør dens videre skæbne.

Den historiske dag vil imidlertid ikke blive dækket af de irske aviser tv- og radiostationer  i løbet af dagen, fordi det forbyder den irske lov for at hindre påvirkning af vælgerne .

Det overlader banen for netaviser, bloggere og andet netfolk, der ikke er omfattet af reglerne, forvaltet af Broadcasting Commission of Ireland.

Jeg har ikke selv opsnuset historien, men set den hos det i øvrigt fremragende netmagasin om EU-politik EUZOO, der allerede i august beskrev problematikken i artiklen “Censurcirkus forud for irsk afstemning”

Allerede i dag kl. 12:01 trådte forbuddet for tv- og radiojournalister i kraft. Reglerne forbyder dem at viderebringe andet end strengt faktuelle oplysninger. Historier om kommentarer, politiske udtalelser og “breaking news”  kommer ikke ud til stuerne via tv eller radio. Først kl. 22:01 fredag aften må tv og radio igen rapportere frit.

Det sker for at sikre, at ja og nej siden i landet får præcis lige meget taletid.

Det overlader en bane for blogs og netaviser til at dække valget i løbet af det døgn – og det bliver spændende at se, hvordan de griber muligheden og senere hvordan irske netbrugere benyttede de medier.

Leave a Comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.