Information.dk lancerede i går i al stilhed en feature på deres netavis – “Mest bloggede artikler” d.v.s. at hvis en blog – i dette tilfælde registreret af Overskrift.dk – linker til en artikel på Informations side, vil artiklen have et link tilbage til artiklen.

Dermed vil læsere af artiklen kunne følge debatten om artiklen via eksterne blogs, der intet har med Information.dk at gøre.

Der ligger to ting i det:

 1. Det er muligt for læserne at komme videre til anden information eller holdning om artiklen og dens emner.
 2. Mediet demonstrerer øget åbenhed og vilje til at lade sine informationer og produkter vise i sammenhæng med potentiel kritisk indhold (hvad angår mediets journalistik) og service til læserne (se hvad der ellers skrives om emnet)

Selvfølgelig er der også en kommerciel vinkel i det.

Bloggeren får øget trafik, hvis vedkommendes indlæg linker til en meget læst artikel på et site med mange besøgende. Mediet kommer måske til at opleve øget trafik, fordi bloggere finder ud af , at deres links til mediets indhold bliver vist offentligt – og hvis der er tale om et medie a la fx. Ekstrabladet med hundredetusinder af besøgende kan det give noget.

I Sverige er der flere mediesites der benytter en lignende service – og det har været grundigt beskrevet i Ejour, hvordan det har betydt øget omtale – og dermed øget trafik.
for Dagens Nyheter og Svenska Dagbladet.

Det er der heller ikke noget odiøst i. Medier er forretninger – og flere bloggere har efterhånden annoncer på deres blogs.

Der skal lyde et cadeau til Information – og Overskrift.dk – for at være (vistnok ) de første med den service og nyskabelse i Danmark.

Flere medier – inklusive Politiken.dk – er på vej med lignende tjenester (for Politikens vedkommende lige om lidt 😀 ) , så om et års tid er der nok ikke mange, der løfter et øjenbryn over det. Godt at det endelig sker.

Og så bliver det spændende at se:

a) hvad det kommer til at betyde for mediernes journalistik
b) læsernes oplevelse
c) trafik på blogs og medier

(Via Mads Kristensen)

Update: Rene har også ros til Information og Overskrift.

3 Comments

 1. Der flages også herfra – way to go Information 🙂

  /Kenneth

 2. Ja, det er godt nyt – og en god ide.

  //Andreas

 3. mikkel oliver

  Det lyder spændende. Jeg har dog lige et opklarende spørgsmål: Hvis jeg kopierer et link fra en information artikel til min blog, vil overskrift.dk så selv indfange at jeg har linket dertil eller er det kun forbeholdt nogle blogs(ex. blogspot, wordpress) ?

  Mikkel

Leave a Comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.