Jeg er – som læsere af denne blog vil vide – træt af mediernes klynk over , at verden er imod dem og skyld i deres økonomiske problemer. Favoritsyndebukken er Google – og frelseren er den gamle mand, Rupert Murdoch. Især nu hvor han har spillet ud med ideen om at blokere for Google News på hans 30 webaviser.

Det har jeg begået en klumme om på Journalisten.dk : “Mediebosser: Google er den nemme syndebuk” :

Jeg skriver bl.a.:

mediebosserne skal sætte flere penge af til innovation, lad være med at brokke sig over Google og lignende tjenester og eksperimentere for fuld hammer med et miks af gratis indhold og betalingsindhold.

Endelig så skal de lade være med at klynge sig til ideen om at være gatekeepere i adgangen til information, skabelse af indhold og dialog.

De skaber kvalitetsindhold, kan facilitere min rejse rundt i informationshavet til de gode steder og den nødvendige viden samt de kan skabe rum for dialog.

Det kræver bare, at jeg kan finde frem til det – og også derfor er det kortsigtet at lukke Google ude. Jeg er ikke længere loyal over ét medie, når jeg har hele verden som digital legeplads.

Læs hele klummen og læg dine kommentarer dér , især hvis du mener , at jeg er en håbløs idealist og lever i et elfenbenstårn 😀 .

Du skal også tage dig tid til at besøge min gode ven, Lars K. Jensens blog – og læse hans kloge kommentar til Rupert Murdochs sabelraslen.

Leave a Comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.