De har succes på Le Monde med at lade læserne oprette blogs, som avisen så hoster. Det sker nu også på det britisk VNUNet.

De oplyser til dotJournalism, at det netop lader læserne bidrage med alt det, som de ved til, til mediets kollektive hukommelse. (Via Trine-Maria)

Salon.com ud har i flere år tilbudt hosting af blogs til læserne – ofte baseret på Radio Userland, som Dave Winer (vel ofte benævnt den første blogger – har kørt siden 1997) skabte for flere år siden.

For salon er det et element i avisens communitybuilding, der især har baseret sig på tilknytningen til det legendariske community The Well (Salon udspringer af et møde mellem folk på The Well) og det tættere avisknyttede TableTalk ? .

Ingen tvivl om at medier i DK kunne komme tættere på læserne hvis vi turde gå samme vej.

2 Comments

  1. jeg forsøgte for et par år siden at overbevise Berlingeren om at de skulle lukke læserne ind i varmen. De har jo klart gjort det modsatte.
    De traditionelle medier skal nok komme efter det, men foreløbig er de i “denial” som det hedder på moderne psyko-dansk.

  2. jaha 😉 – men måske du skulle prøve at ringe til Berlingeren igen. Jo flere medier, som du kan pege på, at der gør det her – desto flere tør tage springet.

    Jeg var gæstelærer på et journalistkursus om blogs i går – og her var der deltagere fra lokaleaviser, der netop overvejede hosting-løsningen mht til weblogs for at knytte læserne til.

    En hosting med et præ-installeret weblogværktøj og lovning til læsere og lokale foreninger om, at der er nogen som sørger for løbende service – og som foreningen kan ringe til, hvis de har spørgsmål.

    Men det er rigtigt at de store medier er lidt langsomme i det. Derfor er det vel godt, hvis vi skubber på.

Leave a Comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.